4 ασυνήθιστοι τρόποι για να προετοιμαστείτε για την συνέντευξη

Κατά καιρούς στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύουμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς να δώσετε μια επιτυχημένη συνέντευξη. Αυτό όμως που θα κάνει πραγματικά την διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό και σε έναν εξαιρετικό υποψήφιο, είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες σχετικά με την προετοιμασία της συνέντευξης, οι οποίες δεν είναι πολύ συνηθισμένες. Σε αυτό το άρθρο θα σας αποκαλύψουμε 4 ασυνήθιστους τρόπους για να προετοιμαστείτε για την συνέντευξη, σφραγίζοντας την επιτυχία σας:

Οραματιστείτε την επιτυχία

Αν και ακούγεται λίγο ρομαντικό και ουτοπικό, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ θα σας βοηθήσει να δώσετε μια τέλεια συνέντευξη, αν απλά σκεφτείτε τον εαυτό σας να κάνει κάτι τέτοιο.

Φυσικά, αυτό δεν είναι υποκατάστατο της ενδελεχούς προετοιμασίας και της έρευνας σε βάθος για την εταιρεία, αλλά μπορεί να είναι ενισχύσει περαιτέρω την αυτοπεποίθηση που θα σας δώσει η ενδελεχής προετοιμασία.

Καθίστε σε ένα ήσυχο μέρος, κλείστε τα μάτια σας και κάντε νοητά πρόβες τις απαντήσεις των ερωτήσεων που μπορεί να σας ζητήσουν. Σκεφτείτε ότι μιλάτε με αυτοπεποίθηση, αυτοκυριαρχία και ότι εντυπωσιάζετε τον εργοδότη σας.

Κάντε ένα μικρό ζέσταμα

Η συνέντευξη δεν είναι αγώνας ταχύτητας ούτε κάποιο άθλημα, όμως θέλει και αυτή ένα μικρό ζέσταμα.

Αν κάνετε κάποια ελαφριάς μορφής άσκηση το πρωί της συνέντευξης (βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε και μπάνιο μετά!) θα σας βοηθήσει να αποβάλετε το άγχος καθώς και να συγκεντρωθείτε καλύτερα – πράγμα πολύ απαραίτητο αν έχετε άγχος πριν από την συνέντευξη.

Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι πολύ κουραστικό – μια μικρή βόλτα ή λίγες διατάσεις είναι αρκετές να σας ωφελήσουν την ώρα της συνέντευξης.

Προσοχή στην προσωπική σας υγιεινή

Πιθανώς γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα πρέπει να κάνετε ντους την ημέρα της συνέντευξης, αλλά για να είστε σίγουροι ότι ο δεν θα απογοητεύσετε τον εργοδότη σας με την προσωπική σας υγιεινή χρειάζονται πολλά περισσότερα από ένα ντους.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει τα δόντια σας το πρωί (καθώς και μετά το μεσημεριανό γεύμα σας, εάν έχετε συνέντευξη το απόγευμα), ενώ είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε μαζί σας τσίχλες για να είστε σίγουροι ότι έχετε καθαρή αναπνοή​​. Μια πολύ καλή συμβουλή είναι να πλένετε τα χέρια σας αμέσως πριν από τη συνέντευξή, ώστε να απαλλαγείτε από τα ιδρωμένα ή λερωμένα χέρια που μπορεί να έχετε λόγω άγχους.

Αντίθετα, μην βάλετε πολύ άρωμα γιατί σίγουρα δεν θα θέλατε το μελλοντικό αφεντικό σας να βήχει από το άρωμά σας μόλις σας γνωρίσει!

“Μιμηθείτε” τον εργοδότη σας

Σύμφωνα με τους ειδικούς της γλώσσας του σώματος, το να αντιγράφετε τις κινήσεις του σώματος κάποιου είναι πολύ καλό σε περιπτώσεις όπου είστε σε ένα ραντεβού, αλλά έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επιτηδευμένα και στην συνέντευξη;

Αν ο εργοδότης σας γείρει προς τα εμπρός, γείρτε και εσείς. Αν γείρει προς τα πίσω, κάντε το ίδιο, χαμογελώντας πάντα όταν κάνετε κάτι τέτοιο. Μπορείτε επίσης να μιμηθείτε και τις χειρονομίες του, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα σπαταλήσετε πολύ χρόνο προσέχοντας τι κάνει ο εργοδότης σας, αλλιώς κινδυνεύετε να χάσετε τις ερωτήσεις που θα σας κάνει!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: