3 τρόποι να κρύψετε την ηλικία σας από το βιογραφικό σας

Οι διακρίσεις λόγω ηλικίας στον εργασιακό τομέα είναι παράνομες, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί είτε είστε νέοι ή ηλικιωμένοι. Ακόμη και στο αρχικό στάδιο της αναζήτησης εργασίας – όταν κάνετε αίτηση δηλαδή – οι εργοδότες έχουν ήδη ψάξει για πληροφορίες που μπορεί να προδώσουν την ηλικία σας και το βιογραφικό σας μπορεί να είναι ο ένοχος.

Όπου υπάρχουν ημερομηνίες, υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εικασίες για την ηλικία σας. Όμως, και άλλα θέματα που σχετίζονται με το βιογραφικό σας μπορούν να αποκαλύψουν την ηλικία σας. Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τρεις τρόπους οι οποίοι μπορεί να προδώσουν την ηλικία σας αλλά θα σας πούμε και πώς να το αντιμετωπίσετε.

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Το e-mail σας μπορεί να προδώσει την ηλικία σας, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει αριθμούς. Για παράδειγμα, το [email protected] μαρτυρά είτε το έτος γέννησης είτε το έτος αποφοίτησης.

Ο διακομιστής του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε μπορεί επίσης να αποκαλύψει την ηλικία σας. Οι χρήστες του Gmail γενικά θεωρούνται πιο νέοι και οι χρήστες του mailbox.gr ως πιο μεγάλοι. Ένας εύκολος τρόπος για να το παρακάμψετε αυτό είναι να φτιάξετε έναν λογαριασμό Gmail και να μην συμπεριλάβετε σε αυτόν νούμερα αλλά μόνο το όνομά σας ή τα αρχικά σας.

Τα χρόνια της εμπειρίας σας

Είναι συνηθισμένο στο βιογραφικό σας να γράψετε πληροφορίες για τα χρόνια εμπειρίας σας, αλλά έχετε υπ’ όψιν σας ότι ο λόγος που το γράφετε αυτό είναι για να δείξετε ότι έχετε τα απαραίτητα χρόνια εμπειρίας. Έτσι λοιπόν, αν μια θέση ζητά 5 χρόνια εμπειρίας και εσείς έχετε 10 ή 15 δεν είναι ανάγκη να το γράψετε γιατί δεν θα σας προσφέρει κάτι παραπάνω ούτως ή άλλως. Εναλλακτικά μπορείτε να γράψετε κάτι όπως “5+ χρόνια εμπειρίας” ή “περισσότερα από 5 χρόνια εμπειρίας”.

Επίσης, να είστε προσεκτικοί με το εργασιακό ιστορικό σας. Να μην αναφέρετε θέσεις που απλά προσθέτουν χρόνια στην ηλικία σας χωρίς να είναι συναφείς. Αν για παράδειγμα το κομμάτι του ιστορικού σας που αφορά την θέση είναι από το 2000 και έπειτα, το να γράψετε τις προηγούμενες δουλειές σας, απλώς σας προσθέτει χρόνια.

Οι σημαντικές ημερομηνίες

Η ημερομηνία αποφοίτησης είναι ένας εύκολος τρόπος ώστε να καταλάβουν οι εργοδότες την ηλικία σας. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν είναι απαραίτητο οι εργοδότες να ξέρουν αυτήν την ημερομηνία οπότε μπορείτε να την παραλείψετε. Επίσης, βραβεία και πιστοποιήσεις που χρονολογούνται από παλιά μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε σαν ένας ξεπερασμένος υποψήφιος. Ελέγξτε το βιογραφικό σας για να αφαιρέσετε οτιδήποτε που θα ήταν ακατάλληλο ή παρωχημένο για την θέση, και οτιδήποτε σας προσθέτει χρόνια χωρίς λόγο.

Αυτές οι διορθώσεις που μπορείτε να κάνετε στο βιογραφικό σας είναι απλές μεν αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε την εύνοια των εργοδοτών, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, γιατί δείχνουν το κατά πόσο είστε ένας υποψήφιος που οι εργοδότες θέλουν να συναντήσουν ή ακόμα και να προσλάβουν.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: