3 τρόποι να απαντήσετε στην ερώτηση “Γιατί θέλετε αυτήν την θέση;”

Είναι πολύ πιθανόν ότι θα ακούσετε στην συνέντευξη την εξής ερώτηση: “Γιατί σας ενδιαφέρει αυτή τη θέση;»

Αλλά ακόμη και αν δεν σας ρωτήσουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν έμμεσα την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος που μπορείτε να το κάνετε αυτό, όμως στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθείτε για να απαντήσετε άμεσα ή έμμεσα στην προαναφερθείσα ερώτηση:

Βήμα 1: Δείξτε ενθουσιασμό για την εταιρεία

Για να το κάνετε αυτό, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να πείτε τι ξέρετε για την εταιρεία. Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό να τους πείτε ότι είστε ενθουσιασμένος που θα δουλέψετε στην εταιρεία αυτή, που θα είστε μέλος της ομάδας τους, αλλά τίποτα δεν το αποδεικνύει καλύτερα αυτό από το να γνωρίζετε κάποια πράγματα για αυτούς. Οπότε, είναι καλύτερο αν ξοδέψετε λίγο χρόνο για να προετοιμαστείτε σχετικά με την εταιρεία.

Ειδικά με τις μικρότερες εταιρείες, είναι πάντα εντυπωσιακό, όταν ένας υποψήφιος ξέρει ένα ή δύο πράγματα για την εταιρεία. Και το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτό είναι ότι σπάνια χρειάζεται να ψάξετε πέρα από την ιστοσελίδα της εταιρείας ή να έχετε μια γρήγορη συνομιλία με κάποιον εν ενεργεία ή κάποιον παλαιότερο εργαζόμενο για να μάθετε αρκετά ώστε να φανεί σαν να παρακολουθούσατε την εταιρεία για κάποιον καιρό.

Βήμα 2: Εναρμονίστε τις δεξιότητες και τις εμπειρίες σας με την θέση

Στη συνέχεια, πρέπει να δείξετε γιατί είστε ο κατάλληλος για τη θέση. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να το κάνετε αυτό: Μπορείτε να επικεντρωθείτε περισσότερο στην εμπειρία σας (ό,τι έχετε κάνει παλαιότερα δηλαδή) ή τις ικανότητές σας (ιδιαίτερα χρήσιμο εάν κάνετε αλλαγή καριέρας και αλλάζετε τομέα).

Προσπαθήστε να τονίσετε ότι έχετε την κύρια δεξιότητα που απαιτείται για τη θέση, συν κάποιες από τις “επιθυμητές δεξιότητες” που αναγράφονται στην αγγελία της θέσης εργασίας.

Φροντίστε να είστε σύντομοι -θα έχετε πολλές ευκαιρίες να μιλήσετε για το πώς αποκτήσατε τις ικανότητές σας ή για άλλες σχετικές ιστορίες στην συνέντευξη- και απλά επικεντρωθείτε στην ανάδειξη των σχετικών ή απαραίτητων εμπειριών για τη θέση.

Βήμα 3: Συνδέστε την θέση με την πορεία της καριέρας σας

Τέλος, θα πρέπει να δείξετε ότι η θέση έχει νόημα για την πορεία της καριέρας σας. Ιδανικά, δεν πρέπει να δώσετε την εντύπωση ότι η δουλειά αυτή θα είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι στην καριέρα σας. Δείξτε ότι θα μείνετε για πολύ καιρό και ο εργοδότης θα αισθάνεται πιο ασφαλής να σας δώσει την θέση εργασίας.
Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφέρετε συγκεκριμένα ότι θα μείνετε στη δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απλά δείξτε του να καταλάβει ότι η θέση αυτή έχει νόημα για σας τώρα αλλά θα έχει για το άμεσο και προβλέψιμο μέλλον.

Αν συνδυάσετε αυτά τα τρία συστατικά μαζί, θα έχετε μια απάντηση που θα εντυπωσιάζει σε τρία μέτωπα: τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό σας για την εταιρεία, τις σχετικές δεξιότητες σας και το γιατί είστε ο κατάλληλος για τη θέση. Επιπλέον, το πλαίσιο αυτό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν διακόπτεται η ροή της συνομιλίας και ότι δεν χρειάζεται να αναλύσετε όλη την ιστορία της ζωής σας.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: