3 σημάδια ότι πρέπει να ψάξετε για άλλη δουλειά

Στις μέρες μας είναι σχεδόν τρέλα να πούμε σε κάποιον ότι πρέπει να αλλάξει δουλειά. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η τωρινή δουλειά τους απειλείται ή ότι πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα. Είναι κατανοητό ότι η αλλαγή επαγγέλματος φαντάζει τρομακτική για τους περισσότερους, αλλά μερικές φορές είναι αναγκαία διότι πρέπει να νιώθετε πλήρεις και ευτυχισμένοι από την δουλειά σας και όχι απογοητευμένοι και θλιμμένοι. Στο σημερινό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα τρία σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξετε επάγγελμα:

1. Πληρώνεστε πολύ λιγότερα από αυτά που αξίζετε

Ο κύριος λόγος που αναζητάτε εργασία είναι για να πληρώνεστε, ώστε να μπορείτε να καλύψετε τις τρέχουσες ανάγκες σας. Επιπλέον, σας αξίζει να αμείβεστε για τη δουλειά που κάνετε. Εάν κακοπληρώνεστε, είναι δύσκολο να προσπαθήσετε περισσότερο ώστε να ξεχωρίσετε.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο μισθός είναι το καλύτερο κίνητρο. Αν δεν έχετε ικανό κίνητρο τότε δεν θα μπορέσετε να αποδώσετε όπως πρέπει και πιθανώς θα απολυθείτε ούτως ή άλλως. Ως εκ τούτου, αν δεν πληρώνεστε καθόλου ή αν πληρώνεστε με πολύ λιγότερα από όσα αξίζετε, τότε έχετε έναν καλό λόγο για να αναζητήσετε καλύτερη δουλειά που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Βέβαια, μπορείτε πρώτα να μιλήσετε στο αφεντικό σας για μια αύξηση, αλλά εάν οι ικανότητές σας δεν αναγνωρίζονται, τότε είναι καιρός να κοιτάξετε για μια νέα θέση εργασίας.

2. Δεν αναγνωρίζεται η αξία σας

Όταν κάνετε πολύ καλή δουλειά σε ένα συγκεκριμένο έργο αλλά αν κανείς δεν το εκτιμά και δεν αναγνωρίζει την προσπάθεια σας, τότε αυτό είναι πολύ αποθαρρυντικό. Κάθε καλή εταιρεία θα πρέπει να σας δίνει κάποιου είδους έπαινο για τη δουλειά σας. Η αναγνώριση είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μη-χρηματικό κίνητρο αλλά αν δεν αναγνωρίζει κανένας τις προσπάθειες σας, είναι σαν να είστε σε μια σχέση χωρίς αγάπη.

Αν το αφεντικό δεν αναγνωρίζει και δεν επαινεί τα επιτεύγματά σας, τότε είναι λιγότερο πιθανό να πάρετε προαγωγή ή να σας δοθεί κάποια ευκαιρία για να εξελιχθείτε, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως πρέπει να κοιτάξετε αλλού για εργασία. Υπάρχουν εταιρείες εκεί έξω που μπορούν να εκτιμήσουν τη συμβολή σας. Μην κλείνετε τα μάτια σας σε τέτοιες ευκαιρίες και μείνετε στην ίδια εταιρεία, αλλά αρχίστε να ψάχνετε για νέα δουλειά.

3. Η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες

Εάν η εταιρεία για την οποία δουλεύετε δεν είναι κερδοφόρα, το μέλλον της και το μέλλον σας προβλέπεται ζοφερό. Σε τέτοια περίπτωση θα ήταν μάλλον σοφό να ψάξετε για μια νέα δουλειά. Δεν έχει σημασία πόσο σας αρέσει η δουλειά σας ή πόσο γεμάτοι νιώθετε με αυτή, επειδή αργά ή γρήγορα μπορεί να την χάσετε.

Σε μια τέτοια κατάσταση, το μέλλον σας δεν είναι εγγυημένο και είναι καλύτερα να είστε προνοητικοί και να αρχίσετε ψάχνετε για μια νέα θέση εργασίας.

Ανεξάρτητα από την περίσταση, αν δείτε κάποιο από τα σημάδια που αναφέρουμε, τότε είναι καλύτερο να ψάχνετε για νέα εργασία, παρά τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν. Αρχικά φτιάξτε το βιογραφικό σας και κάντε κάποιες αιτήσεις ενδεικτικά. Αυτή μπορεί να είναι η αρχή για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας!


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: