3 λόγοι που δεν παίρνετε προαγωγή

Ίσως σας έχει συμβεί να προαχθεί κάποιος από τον χώρο εργασίας σας ο οποίος να μην είναι καλύτερος από εσάς, και μάλλον νιώσατε απογοήτευση ή και θυμό με αυτό το γεγονός, όμως το θέμα είναι γιατί μερικοί άνθρωποι παίρνουν προαγωγή ενώ άλλοι όχι; Είναι μήπως θέμα τύχης ή αξίας;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους κάποιος παίρνει ή δεν παίρνει προαγωγή. Στο σημερινό μας άρθρο σας παρουσιάζουμε τους 3 λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να πάρετε προαγωγή:

1) Περιορισμένα πιστεύω:

Ό, τι συμβαίνει στον ορατό κόσμο (προαγωγές στη δουλειά σας, αναγνώριση, αύξηση) καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις δικές σας πεποιθήσεις. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσοι ικανοί και έξυπνοι άνθρωποι αποφεύγουν να μιλήσουν για τις επιτυχίες τους και πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα τους θα μιλήσουν γι αυτούς. Τέτοιες πεποιθήσεις υπονομεύουν την σταδιοδρομία τους για χρόνια, και μέχρι να το συνειδητοποιήσουν μπορεί να είναι αργά. Το κλειδί για μια καλή νοοτροπία είναι να γνωρίζετε τους κορυφαίους 3 περιορισμούς στις πεποιθήσεις σας και να προσπαθήσετε να τους εξαλείψετε. Μόνο έτσι θα απελευθερώσετε όλη την δυναμική σας!

2) Έλλειψη στρατηγικής:

Έχετε ποτέ εργαστεί σε κάποια εταιρεία που να μην είχε καθόλου στρατηγική; Μάλλον όχι. Μια εταιρεία χωρίς στρατηγική είναι σαν πλοίο χωρίς πυξίδα. Και το ίδιο ισχύει και για την καριέρα σας. Εάν δεν έχετε καμία στρατηγική, απλά θα βιώσετε την καριέρα σας και δεν θα την εκτοξεύσετε. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων δεν έχουν καμία στρατηγική ή στρατηγική τους βασίζεται στις παραδοσιακές συμβουλές όπως: «Πρέπει να αναδείξω τον εαυτό μου πιο πολύ» ή «Θέλω να να δικτυωθώ πιο πολύ” ή “Πρέπει να δουλέψω περισσότερο”

3) Δεν έχετε σύστημα για να εφαρμόσετε την στρατηγική σας:

Σιγά σιγά πολλά πράγματα αποκτούν μεγαλύτερη προτεραιότητα από την καριέρα σας. Κάθε νέο e-mail, κάθε νέα σκέψη του αφεντικού σας, κάθε νέο μικρό έργο… όλα αρχίσουν να αποκτούν μεγαλύτερη προτεραιότητα και σύντομα θα βρείτε τον εαυτό σας να εργάζεται πιο σκληρά, αλλά να έχει μέτριες επιδόσεις, ενώ κάποιος άλλος παίρνει την προαγωγή.

Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι να δώσετε προσοχή στην επιτάχυνση της σταδιοδρομίας σας κάθε μέρα. Αφήστε 5-10 λεπτά σε καθημερινή βάση για το ημερολόγιό σας. Θα χρησιμοποιήσετε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα για να δείτε τη μονή σελίδα με τη στρατηγική σας και αποφασίστε ποιο θα είναι αυτό το ένα πράγμα με το οποίο θα ασχοληθείτε σήμερα, το οποίο όμως θα σας φέρει πιο κοντά στην ανέλιξη.

Με τον τρόπο αυτό, θα δώσετε προτεραιότητα στην καριέρα σας, και μετά στα λοιπά πράγματα που μπορούν εύκολα να γεμίσουν την ημέρα σας. Κάθε μέρα θα νιώθετε ένα βήμα πιο κοντά στην προαγωγή, αλλά ακόμα πιο σημαντικό, θα νιώθετε ότι έχετε έλεγχο στην καριέρα σας.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: