3 λέξεις που μπορούν να “σκοτώσουν” την καριέρα σας

Ως ανερχόμενη και δημοφιλής ιστοσελίδα έχουμε έρθει σε επαφή με εκατοντάδες εργαζόμενους και άτομα που αναζητούν εργασία σχετικά με το πώς να προσληφθούν ή να πάρουν προαγωγή. Υποθέτοντας ότι ο καθένας θα ήθελε να παρουσιάσει τον εαυτό του με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο λόγος που κάποιοι μειώνουν τις πιθανότητές τους για επιτυχία είναι η έλλειψη κατανόησης της σημασίας των ακόλουθων τριών λέξεων:

Αποφύγετε αυτές τις τρεις μικρές λέξεις:

• Ποτέ
• πάντα
• Αυτοί

Ποτέ

Το “ποτέ” χρησιμοποιείται συχνά σε ένα αρνητικό πλαίσιο. Αν έχετε ακούσει ότι “ποτέ δεν είστε στην ώρα (για μια συνάντηση, ή για ένα πρότζεκτ) θα έχετε ανάμνηση από δουλειά κακής ποιότητας ή από έναν κακό ηγέτη . Από την άλλη, αν έχετε απαντήσει σε μια ερώτηση με τη λέξη “ποτέ”, θα αμφισβητούσα την εγκυρότητά της. Το ποτέ σημαίνει πραγματικά ποτέ. Δηλαδή ποτέ δεν έχετε καθυστερήσει σε κάποιο ραντεβού ή πρότζεκτ; Αν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λέξη σε όλη τη συνέντευξη, ο διαφημιστής θα μπορούσε να αμφισβητήσει το στυλ που δουλεύετε, το κίνητρό σας και τη μέθοδό σας.

Πάντα

Το “πάντα” είναι μια άλλη λέξη που χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Τόσο το “ποτέ” όσο και το “πάντα” είναι υπερβολές. Όπως και με το ποτέ, καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να απαντήσετε ειλικρινά με τη λέξη “πάντα” σε μια ερώτηση. Ενώ η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική, αυτά τα λόγια μπορούν να δείξουν υπερβολική αυτοπεποίθηση. Να θυμάστε ότι ο εργοδότης θα ακούσει προσεκτικά όχι μόνο τις λέξεις που χρησιμοποιείτε, αλλά θα αναλύσει την προσωπικότητά σας μέσα από αυτές ώστε να σας καταλάβει καλύτερα. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι ένα σημάδι κυριαρχίας και ακαμψίας.

Αυτοί

Αυτή η λέξη χρησιμοποιείται συνήθως στο πλαίσιο, “εγώ” ή “εμείς” εναντίον “εκείνων”. Η λέξη “αυτοί”, μια φαινομενικά αθώα λέξη, δείχνει έλλειψη κοινότητας και του σεβασμού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη συνέντευξη. Αν, για παράδειγμα, απαντήσετε σε μια υποθετική ερώτηση ενός εργοδότη όπως “Πείτε μου μια φορά, που διαφωνήσατε με μια αλλαγή που έπρεπε να εφαρμόσετε” και συνεχώς αναφέρεστε για τους ανώτερους σας ως “αυτοί”, δεν δείχνετε θετική στάση ή στάση συνεργασίας. Όλοι θέλουν να εργαστούν με εκείνους που αποτελούν μέρος μιας ομάδας και παρόλο που δεν συμφωνούν με κάποιες αποφάσεις, τις εκτελούν.

Οι λέξεις είναι μαγικές και η δύναμη που ασκούν είναι μεγάλη. Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη αντίληψη σχετικά με τις λέξεις που χρησιμοποιείτε και, ως εκ τούτου, να έχετε περισσότερες επιτυχίες στην αναζήτηση εργασίας σας ή στην προαγωγή σας.


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: