10 Σκληρές Αλήθειες που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε για να γίνουμε επιτυχημένοι

Ένα λίγο πιο διαφορετικό και ίσως ανάλαφρο άρθρο, από τα προηγούμενα. Πείτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας αν θέλετε.

Ξεκινάμε αντίστροφα:

10) Κανείς δε νοιάζεται για εσάς

Στο κόσμο της εργασίας κανένας δε θα νοιαστεί για εσάς. Όλοι έχουν τα δικά τους προβλήματα.

Οπότε αντί να ρωτάτε άλλους, πάρτε αποφάσεις και βρείτε μόνοι σας τη λύση. Άλλωστε, δε πρέπει να σας λένε άλλοι πως να κάνετε τη δουλειά σας.

Μπορεί να αρχίσουν να νοιάζονται, όταν δουν ότι βρήκατε τη λύση και συνειδητοποιήσουν τι αξίζετε.

9) Δεν είναι όλοι οι φίλοι και καλοί συνεργάτες

Η φιλία και η επαγγελματική συνεργασία δε θα πρέπει να συγχέωνται. Το ότι είστε φίλος με κάποιον, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεργαστείτε κι όλας.

Περιβάλετε τον εαυτό σας με σπουδαίους ανθρώπους και αν νοιώθετε ανά πάσα στιγμή ότι κάποιος σας κρατάει πίσω, κόψτε επαφές όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στις επαγγελματικές σας συνεργασίες θέλετε άτομα που θα μπορείτε να εμπιστευθείτε ότι θα κάνουν τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί, χωρίς να χρειάζονται συνεχή μικρο-διαχείριση.

8) Δε γίνεται να παίζετε πάντα με τους κανόνες

Αυτό δε σημαίνει αμφιβόλου ηθικής και αποτελεσματικότητας τακτικές. Συνήθως τέτοιες βλέψεις, σύντομου χρονικού διαστήματος, γυρνάνε μπούμερανγκ.

Προσπαθήστε να είστε παραγωγικοί και να βρείτε κενά, όπου μπορείτε να παράγετε περισσότερα ή τα ίδια, σε λιγότερο χρόνο.

Κάντε αυτά που πρέπει να κάνετε, να είστε εφευρετικοί και δεκτικοί σε νέους τρόπους.

7) Αν έχετε μια καλή ιδέα δε σημαίνει ότι οι άλλοι θα την υλοποιήσουν

Το ότι πιστεύετε στην ιδέα σας (είτε εντός είτε εκτός μιας επιχείρησης) δε σημαίνει ότι θα τη λατρέψουν και όλοι οι άλλοι.

Να είστε ταπεινοί και χωρίς υπέρμετρο και αβάσιμο ζήλο για την υλοποίηση της ιδέας σας.

Προσπαθήστε να την υλοποιήσετε όσο γίνεται, χωρίς τη βοήθεια άλλων.

6) Τα πανεπιστήμια δε βοηθούν πάντα

Η φοιτητική ζωή μπορεί να είναι μια πλούσια εμπειρία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να μένετε πίσω, από αυτά που θέλετε και μπορείτε να καταφέρετε.

Είτε έχετε τελειώσει τις σπουδές είτε είστε στη διάρκεια των σπουδών σας, μην επαναπαύεστε. Βγείτε έξω και κυνηγήστε αυτό που θέλετε.

Δε χρειάζεται να περιμένετε κάτι. Μη σπαταλάτε άλλο χρόνο και ξεκινήστε να χτίζετε τη φήμη σας!

5) Ποτέ δε πρόκειται να γίνει κάτι όταν το θέλετε

Μη νομίζετε ότι θα γίνετε πετυχημένος ή πετυχημένη μέσα σε μια νύχτα. Ο δρόμος είναι μακρύς, πρέπει να κουραστείτε και να ανακαλύπτετε συνεχώς τον εαυτό σας.

Αν αρχίσετε να νοιώθετε ότι επιτέλους έχει έρθει η ώρα να ανταμοιφθείτε και να λάβετε αυτό που θέλετε, σταματήστε το εκεί. Όταν υπάρχουν τέτοιες προσδοκίες, πριν πραγματοποιηθεί κάτι, μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Με αυτό το σκεπτικό, θα φτάσετε το στόχο σας, πριν το καταλάβετε.

4) Αν δε σας αρέσει αυτό που κάνετε, δε θα πετύχετε

Όσο και να δουλεύετε πάνω σε κάτι, αν δεν υπάρχει ενθουσιασμός και ενδιαφέρον, δε πρόκειται να πετύχει.

Ασχοληθείτε με αυτό που σας κάνει χαρούμενους και δε κουράζεστε ποτέ να το κάνετε (και αποφέρει και χρήματα, φυσικά). Απλό.

3) Μη το κάνετε για τα λεφτά

Ποτέ μη κάνετε κάτι για τα λεφτά. Δε θα είστε ευχαριστημένοι και δε θα είναι καλό το αποτελεσμα. Τα λεφτά δε πρέπει να είναι ο στόχος.

Το να είστε δημιουργικοί και να προσφέρετε αξία στο κόσμο είναι πιο σημαντικό. Ευχαριστηθείτε τη διαδικασία είτε πετύχετε είτε αποτύχετε.

Πρώτα προσφέρετε αξία και μετά ζητήστε ή μιλήστε για χρήματα.

2) Να είστε προετοιμασμένοι για αναποδιές

Οι αποτυχίες και κακοτυχίες είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στο δρόμο της επιτυχίας. Αν δε μπορείτε να χειριστείτε τα απρόβλεπτα που θα σας συμβούν στη διαδρομή, τότε σίγουρα δεν είστε έτοιμοι για τις ευθύνες της επιτυχίας.

Για την ακρίβεια πρέπει να είστε προετοιμασμένοι, για πολλές αποτυχίες. Το θέμα είναι αν τις διαχειρίζεστε σωστά, αν μαθαίνετε από αυτές και πόσο γρήγορα αναρώνεται ψυχολογικά.

Άλλωστε οι αποτυχίες είναι κάτι θετικό, σημαίνει ότι προσπαθείτε και δε μένετε στάσιμοι.

1) Ποτέ μη κοιτάτε πίσω

Μπορεί να κάνετε λάθη, να μάθετε από αυτά, αλλά μη τα γυροφέρνετε συνεχώς. Έγινε το λάθος, πήρατε το μάθημα, τέλος. Δεν έχει νόημα να το σκέφτεστε ξανά και ξανά.

Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε αυτή την ενέργειά σας, στο επόμενο project. Συνεχίστε να προχωράτε μπροστά και μη μένετε στο παρελθόν.

Καλή τύχη !


Πηγή: e-biografiko.grΣχετικά Άρθρα: