Τι δουλειά θα μπορούσα να κάνω?

Οποιοσδήποτε βρίσκεται αντιμέτωπος με τητι δουλεια να κανων σημερινή αγορά εργασίας για την απόκτηση δουλειάς, έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. Πολλοί δεν έχουν καθόλου προϋπηρεσία. Πολλοί έχουν περιορισμένη γνώση σχετικά με τον κλάδο που θέλουν να εργαστούν. Πολλοί δεν έχουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να τους βοηθήσουν στο ξεκίνημα της καριέρας τους.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας άνεργος σήμερα στη χώρα μας. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα συζητήσουμε την διαδικασία που σας προτείνουμε να ακολουθήσετε για να βρείτε την δουλειά που επιθυμείτε.





Ανακαλύψτε τις Δυνάμεις και τις Αδυναμίες σας

Δεν θα ακούγεστε ιδιαίτερα πειστικός σε κάποια μελλοντική συνέντευξη με τον εργοδότης σας εάν εσείς ο ίδιος δεν παρουσιάσετε τα δυνατά σας σημεία και περιορίσετε τα αδύνατα. Κατανοούμε ότι είστε ανυπόμονος να ξεκινήσετε την καριέρα σας και ότι οι υποχρεώσεις τρέχουν. Αλλά πρέπει να πάρετε το χρόνο σας για να βρείτε ποια θα είναι η ιδανική θέση για εσάς, με βάση τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σας.

Επίσης, θα πρέπει να βρείτε τις δεξιότητες σας και να τις προσαρμόσετε για να ταιριάζουν με την ιδανική σας θέση. Το πιο πιθανό είναι ότι θα πρέπει να αποκτήσετε όσες περισσότερες δεξιότητες μπορείτε, οι οποίες να είναι σχετικές με την θέση που θέλετε. Όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί σημαντικό χρόνο. Τέλος, θα πρέπει να είστε ειλικρινής σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να βγάλετε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν διάφορα βιβλία και άρθρα, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν καθ’ολη τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο διάφορα τεστ προσωπικότητας από τα οποία μπορείτε να βγάλετε σημαντικά στοιχεία. Μπορείτε να τα βρείτε τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά. Αφού τελειώσετε με όλα αυτά, θα πρέπει να μοιραστείτε τα αποτελέσματα με κοντινούς σας ανθρώπους ώστε να δείτε και την δική τους οπτική γωνία. Εάν έχετε κάποιο γνωστό σε κλάδο που θέλετε να εργαστείτε, τότε είναι πάρα πολύ σημαντικό να επικοινωνήσετε μαζί του και να σας συμβουλέψει ο ίδιος.

Συγκέντρωση

Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία και έχετε αποφασίσει με ποιο κλάδο θέλετε να ασχοληθείτε, τότε πρέπει να αφοσιώσετε όλες σας τις προσπάθειες στο να μπείτε σε αυτόν τον κλάδο. Το βιογραφικό σας και οι συνοδευτικές σας επιστολές θα πρέπει να είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στα επαγγέλματα του κλάδου που επιθυμείτε. Όπως,επίσης, και οι υπόλοιπες επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Αυτές μπορεί να είναι δραστηριότητες έρευνας, κατάρτισης ή δικτύωσης. Ξεκινήστε να διαβάζετε βιβλία και άρθρα σχετικά με τον κλάδο και πηγαίντε σε σχετικές συγκεντρώσεις για να διευρύνετε τον κύκλο σας. Φανταστείτε τον τελικό σας στόχο και κινηθείτε συστηματικά προς τα πίσω για τον επιτύχετε.

Έρευνα

Η έρευνα θα πρέπει να είναι ο πυρήνας και το θεμέλιο στην αναζήτηση εργασίας. Η έρευνα πρέπει να είναι σχετική με τον κλάδο σας και την θέση εργασίας που θέλετε. Έχουμε ξαναμιλήσει σε αντίστοιχο άρθρο για το πόσο σημαντική είναι η έρευνα για την αγορά εργασίας. Θα πρέπει βρείτε ποιες δεξιότητες, πιστοποιήσεις και χαρακτηριστικά είναι τα πιο σημαντικά και να κινηθείτε αναλόγως. Ξεκινήστε την έρευνά σας από ιστοσελίδες, περιοδικά και συνεχίστε επικοινωνώντας με ανθρώπους του κλάδου για να καταλάβετε την οπτική τους γωνία. Αυτή η έρευνα μπορεί να σας φέρει σε επαφή με ευκαιρίες εργασίας, οι οποίες δεν είναι δημοσιευμένες πουθενά.

Δώστε μεγάλη βάση στην αναζήτηση εργασίας

Προσεγγίστε την αναζήτηση εργασίας συστηματικά και μεθοδικά. Κάντε μια λίστα με όλες τις θέσεις που σας ενδιαφέρουν. Δείτε τι ζητάνε σε καθεμία από αυτές τις θέσεις και προσαρμόστε το βιογραφικό σας ανάλογα. Κάποιες τροποποιήσεις στο βιογραφικό σας, οι οποίες θα ταιριάζουν ακριβώς στην περιγραφή της θέσης, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να σας δώσουν την ευκαιρία μιας συνέντευξης. Ορίστε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα το οποίο θα πρέπει να αφιερώνετε στην αναζήτηση εργασίας. Φτιάξτε μια λίστα με όλες τις εταιρείες με τις οποίες έχετε επικοινωνήσει γιατί ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε μαζί τους στο μέλλον.

Προετοιμαστείτε για τη Συνέντευξη

Οι εργοδότες ψάχνουν για υποψήφιους με εμπειρία, που ξέρουν τη δουλειά και ταιριάζουν στην κουλτούρα της εταιρείας. Στην συνέντευξη είναι η μοναδική σας ευκαιρία να τους δείξετε ότι βρήκαν αυτό που ψάχνουν. Ο εργοδότης μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε κάποιο συγκεκριμένο μέρος της δουλειάς για να εξετάσει τις δεξιότητές σας και την δυνατότητά σας να αντεπεξέλθετε σε προβλήματα. Επίσης, θα πρέπει να έχετε προετοιμάσει τις απαντήσεις σας για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως. Υπάρχουν διάφορα άρθρα και βιβλία τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία σας για συνέντευξη.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: