Υπερνικώντας το άγχος της συνέντευξης

Όταν έχετε υπερένταση, συνειδητά ή υποσυνείδητα, ο οργανισμός σας παράγει αδρεναλίνη. Αυτό είναι ο φυσικός επιταχυντής του σώματος και η υπερέκκριση αδρεναλίνης προκαλεί το άγχος σε μια συνέντευξη.

Υπάρχουν αρκετές θεραπείες όταν έχετε υπερβολική αδρεναλίνη στον οργανισμό σας:

Οξυγόνο: Η βαθιά τακτική αναπνοή χαλαρώνει στιγμιαία τους αγχώδεις ανθρώπους. Φυσιολογικά, αυτό είναι ένα σήμα χαλάρωσης. Το σώμα αντιδρά αμέσως και το ίδιο κάνει και ο εγκέφαλος.





Άσκηση: Η άσκηση παράγει ενδορφίνες, τα φυσικά παυσίπονα του σώματος. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος εάν η άσκηση γίνει μια-δυο ώρες πριν από μία συνέντευξη. Σημείωση: Μιλάμε για μια βασική προπόνηση, όχι ακραία επίπεδα άσκησης, οι οποίες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, εξαντλώντας τον οργανισμό.

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός είναι η επιλογή πολλών ανθρώπων σε θέσεις εργασίας με υψηλό άγχος. Έχει σχεδιαστεί ώστε να διατηρεί την καλή ψυχική ισορροπία και είναι πολύ χαλαρωτική για τους ανθρώπους που διαλογίζονται τακτικά, αποκαθιστώντας την ψυχική κατάστασή τους.

Γιόγκα ή Qigong (Tai Chi): Η Γιόγκα και το Qigong είναι παράλληλα άσκηση και χαλάρωση. Τονώνουν την αναπνοή και την κυκλοφορία και αφαιρούν την ένταση στους μυς, πράγμα που μερικές φορές φαίνεται στη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Όλες αυτές οι μέθοδοι λειτουργούν αξιόπιστα. Βρείτε τη μέθοδο που είναι πιο κατάλληλη για τις ανάγκες σας και την οποία μπορείτε να κάνετε κάθε φορά που απαιτείται να μειώσετε το στρες σας.

Λογική

Η λογική θα σας βοηθήσει να έχετε μια πιο καλή ψυχική προοπτική. Ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε σε μια συνέντευξη είναι να κάνετε το περιβάλλον της συνέντευξης τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στην οποία θα βρίσκεστε. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι απόλυτα ακριβές

– Οποιαδήποτε ερώτηση στη συνέντευξη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως θα την αντιμετωπίζατε στην δουλειά, γιατί ακριβώς αυτό αντιπροσωπεύει. Δώστε την κανονική, σωστή απάντηση που θα δίνατε και στο αφεντικό σας.
– Τα ίδια θέματα που εμπλέκονται σε μια συνέντευξη αφορούν και την ίδια τη δουλειά.
– Δίνετε απαντήσεις σε ερωτήματα που θα ήταν πολύ φυσιολογικό σε οποιαδήποτε εργασία. Πρόκειται για υποθετικά ζητήματα στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά όλα έχουν πρακτικά στοιχεία που γνωρίζετε καλά.
– Περνάτε από συνέντευξη γιατί ξέρετε τη δουλειά σας και επειδή έχετε τις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτείται.

Είναι εύκολο να νικήσετε τα νεύρα στη συνέντευξη. Μην τα αφήσετε να σας νικήσουν.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: