Τι να προσέξετε πριν αλλάξετε εργοδότη

Αλλαγή εργοδότηΗ αλλαγή εργοδότη είναι κάτι που κάνει οποιοσδήποτε εργαζόμενος κάποια στιγμή στη καριέρα του. Πιθανότατα στην αρχή που έχει ξεκινήσει για την απόκτηση διάφορων εμπειριών ή και πιο μετά όταν ο τομέας του έχει αρκετή ζήτηση ή ο ίδιος έχει κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια και έχει γίνει επιθυμητός από αρκετούς εργοδότες. Πριν την αλλαγή εργοδότη πρέπει να προσέξουμε μερικούς παράγοντες για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.Θέλω να βρω μια καλύτερη δουλειά ή απλά θέλω να φύγω από μια κακή;

Πολλές φορές θέλουμε να φύγουμε από τη τωρινή μας δουλειά και να πάμε σε μια οποιαδήποτε άλλη απλά επειδή η τωρινή δεν μας αρέσει καθόλου. Έτσι απλά οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία βρεθεί μπροστά μας θα κοιτάξουμε να την εκμεταλλευτούμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μεγάλο λάθος! Για να πάρουμε μια σωστή απόφαση σχετικά με την αλλαγή δουλειάς πρέπει να σκεφτούμε τι πας προσφέρει η καινούργια και όχι τι δεν μας αρέσει στη τωρινή. Πρέπει να δούμε τα πραγματικά μας κίνητρα για την αλλαγή για να βρούμε μια θέση εργασίας για την οποία θα είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι.





Ξέρω πώς θα είμαι στη νέα μου εργασία;

Συνήθως όταν θα μας προτείνει κάποιος νέος εργοδότης μια εργασία σίγουρα θα μας παρουσιάσει τη θετική πλευρά της επιχείρησής του. Έτσι εμείς θα μπορούμε να δούμε μόνο τη μια θετική-φανταστική πλευρά. Ενώ τα πράγματα μπορεί να είναι όντως έτσι, είναι καλό να κάνουμε μια έρευνα στο διαδίκτυο ή στο δικό μας δίκτυο γνωστών και φίλων για να επιβεβαιώσουμε τη πραγματικότητα. Αν δούμε ότι οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι διφορούμενες δεν είναι κακό να ρωτήσουμε παραπάνω πληροφορίες των πιθανότατα μελλοντικό εργοδότη μας.

Θα πληρώνομαι ακριβώς αυτό που αξίζω;

Μην κάνετε το λάθος να συγκρίνετε το μελλοντικό σας μισθό με τον τωρινό σας μισθό. Μπορεί ήδη να μη πληρώνεστε αυτό που αξίζετε πράγμα που σημαίνει ότι και στη μελλοντική σας δουλειά δεν θα πληρώνεστε αυτό που αξίζετε. Κάντε την έρευνα σας για τις τρέχουσες τιμές της αγοράς για την εμπειρία σας και για τη περιοχή που θέλετε να εργαστείτε.

Πώς είναι το συνολικό πακέτο αποζημίωσης;

Σίγουρα ένας καλός μισθός είναι κάτι θετικό, αλλά συνολικά στο τέλος της ημέρας τι θα κερδίζετε; Πολλές εταιρίες προσφέρουν bonus και κουπόνια για να καλύψετε κάποιες ανάγκες σας και άλλες σας προσφέρουν αμάξι και πακέτα διακοπών. Πρέπει να δείτε όλους τους οικονομικούς παράγοντες και να αποφασίσετε τι σας συμφαίρει.

Ποια εταιρία θα σας προσφέρει περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης;

Στο τέλος της ημέρας μόνο ένα άτομο είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη της καριέρας του και αυτό είναι εσείς. Επίσης είναι προς όφελος δικό σας να έχετε έναν εργοδότη που να βοηθάει στην επαγγελματική σας ανάπτυξη. Επιλογές όπως εκπαίδευση και δυνατότητες να παραβρίσκεστε σε συνέδρια της κατηγορίας σας μπορούν να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε μπροστά. Ιδανικά θα θέλατε να δουλέψετε σε μια εταιρία που θέλει να αναπτύξει τις ικανότητες σας και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί η ίδια.

Μην αφήνετε τον φόβο να πάρει απόφαση για εσάς

Όπως είναι λάθος να φύγετε απότομα από μια δουλειά για τους λάθος λόγους, μην αφήνετε τον φόβο για το άγνωστο να σας κρατήσει πίσω από το να δεχθείτε μια καινούργια. Το να αλλάξετε δουλειά πάντα έχει κάποιο βαθμό ρίσκου, αλλά έχετε αναλύσει τη κατάσταση και το ένστικτό σας, σας λέει να κάνετε τη κίνηση. Να έχετε εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: