Τι να κάνετε όταν έχετε ένα κακό αφεντικό

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε όταν έχετε ένα κακό αφεντικό είναι πάρα πολλά, αλλά τα δύο μεγαλύτερα είναι ότι πρώτον μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά η εργασία σας και δεύτερον μπορεί να γίνει η ζωή σας δύσκολη. Γι αυτούς τους λόγους πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να εργάζεστε πιο αποτελεσματικά ακόμα και όταν έχετε κακό αφεντικό.

Το να πούμε ότι είναι δύσκολο να δουλέψεις με κάποιον είναι πολύ γενικό, και ειδικά όταν είμαστε σε συνεχή αντιπαράθεση με το άτομο αυτό, τότε είναι δύσκολο να βρούμε που οφείλεται αυτή η δυσκολία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είναι δύσκολο να δουλέψουμε με επιτυχία με αυτό το άτομο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες προτάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν σε μια αντίστοιχη κατάσταση:





1. Πρώτα κοιτάξτε την δική σας απόδοση

Ίσως νομίζετε ότι το αφεντικό σας είναι δύσκολο επειδή περιμένει κάτι διαφορετικό από εσάς. Φροντίστε να είστε ξεκάθαροι με το τι να περιμένει από εσάς.

2. Συνειδητοποιήστε ότι μπορεί να έχετε διαφορετικά στυλ

Ίσως περιμένετε κάτι από το αφεντικό σας το οποίο δεν μπορεί να κάνει. Ίσως νομίζετε ότι είναι απόμακρος άνθρωπος επειδή δεν λέει “καλημέρα”. Γι αυτόν ίσως είναι σπατάλη χρόνου. Εξετάστε τις προσδοκίες σας από αυτό που περιμένετε να κάνει το αφεντικό σας και αναθεωρήστε αναλόγως. Ίσως δεν είναι πολύ εξωστρεφής ή να δουλεύει διαφορετικά από αυτό που έχετε συνηθίσει.

3. Μάθετε το αφεντικό σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε τι κάνει το αφεντικό σας που σας ενοχλεί. Στην πορεία ίσως παρατηρήσετε ότι πιέζεται από το δικό του/της αφεντικό και αγχώνεται πιο πολύ. Ίσως ανακαλύψετε ότι δεν είναι πρωινός τύπος και θα πρέπει να αφήσετε τις σημαντικές εργασίες για μετά το μεσημέρι. Βρείτε τους ρυθμούς του/της και τροποποιήστε τους δικούς σας.

4. Μην αποφεύγετε το αφεντικό σας

Συνήθως, όταν δεν μας αρέσει κάποιος, φροντίζουμε να μην πέφτουμε πάνω του. Αν και αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο, περιμένετε να το κάνετε αυτό όταν έχετε εξαντλήσει κάθε άλλη επιλογή. Θα δείτε ότι η επικοινωνία μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό το άτομο ενώ σίγουρα το να το αποφεύγετε δεν θα κάνει κάτι τέτοιο.

5. Γίνετε απαραίτητοι

Αν προσπαθήσατε να μάθετε περισσότερα για το αφεντικό σας, πηγαίνετε το ένα βήμα παρακάτω και βοηθήστε τους με τα δικά τους προβλήματα. Αυτό θα τους κάνει να είναι πολύ καλοί στο δικό τους αφεντικό και θα μειώσει τους λόγους για να βρίσκουν ελαττώματα σε εσάς. Γίνετε το άτομο που θα σέβονται και από το οποίο θα εξαρτώνται.

6. Μην το παίρνετε στα σοβαρά

Μια ζωή θα πέφτετε πάνω σε ανθρώπους που είναι απαιτητικοί, κριτικοί και κυκλοθυμικοί. Πρέπει να μάθετε να μην δίνετε πολύ σημασία σε κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα σας νοιάζει σε ένα βαθμό, αλλά μην το αφήσετε να σας καταβάλλει. Δεν εννοούμε να μην δίνετε σημασία στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αφεντικού σας, αλλά να μην αφήνετε τον τρόπο που σας τις λέει να σας αποσπά την προσοχή. Ακόμα και τα πιο δύσκολα αφεντικά μπορούν να γίνουν λίγο πιο μαλακά στην πορεία.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: