Τι να κάνετε μετά από μια συνέντευξη

Το τι θα κάνετε μετά από μια συνέντευξη είναι καθοριστικής σημασίας στην εύρεση εργασίας. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για πρόσληψη.

1. Στείλτε ένα e-mail, όχι μια χειρόγραφη σημείωση

Κάποιοι πιστεύουν ότι η χειρόγραφη σημείωση θα τους κάνει να ξεχωρίσουν από το πλήθος όμως αυτό είναι λάθος, θα σας κάνει να φαίνεστε τουλάχιστον αναχρονιστικός.

2. Το γοργόν και χάριν έχει





Όταν ανταγωνίζεστε με κάποιον που έχει τα ίδια προσόντα με εσάς και καταφέρει και στείλει πρώτος το ευχαριστήριο σημείωμα, τότε έχετε ένα μειονέκτημα. Γράψτε το όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Το ιδανικό είναι να το κάνετε μέσα στις προσεχείς 48 ώρες από την συνέντευξη.

3. Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Ακόμα και αν έχετε υπερβεί τις 48 ώρες από την συνέντευξη τότε και πάλι πρέπει να στείλετε ευχαριστήριο σημείωμα. Σίγουρα είναι καλύτερο από το να μην στείλετε καθόλου.

4. Σκεφτείτε να στείλετε και ένα δεύτερο, πιο ουσιώδες σημείωμα

Είναι εύλογο να στείλετε σύντομα ένα ευχαριστήριο σημείωμα ακριβώς μετά την συνέντευξη, αρκεί να αφήσετε την υπόνοια ότι θα στείλετε ακόμα ένα πιο ουσιαστικό

5. Επικεντρωθείτε σε αυτόν που σας πήρε την συνέντευξη

Στο e-mail σας ξεκαθαρίστε ότι ακούσατε και κατανοήσατε τις θέσεις και της ανάγκες του υπεύθυνου της συνέντευξης και ότι είστε σε θέση να τις φέρετε σε πέρας.

6. Πείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε αξία και να λύσετε προβλήματα

Το μυστικό εδώ είναι να σκεφτείτε ότι λειτουργείτε ως σύμβουλος για την εταιρεία και ότι να γράψετε με αυτό στο νου σας.

7. Ακόμα και αν δεν πάτε καλά στη συνέντευξη, γράψτε το ευχαριστήριο e-mail

Είναι σωστό να αναγνωρίσετε ότι δεν τα πήγατε και τόσο καλά. Μπορείτε να πείτε για παράδειγμα “Αισθάνομαι ότι δεν έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό”. Τουλάχιστον, μπορείτε να κρατήσετε μια επαγγελματική επαφή με τον άνθρωπο που σας πήρε τη συνέντευξη.

8. Αν δεν έχετε νέα τους, πάρτε τους τηλέφωνο

Ένας μικρός κανόνας είναι ο εξής: Αν δεν έχετε λάβει απάντηση σε δύο e-mail που θα στείλετε, τότε είναι η ώρα να τους πάρετε τηλέφωνο για να δείτε σε τι στάδιο είναι η πρόσληψή σας.

9. Διαβάστε προσεκτικά τι γράφετε

Ένα από τα μεγαλύτερα και συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι για θέσεις εργασίας είναι να στέλνουν ευχαριστήρια e-mail με ορθογραφικά λάθη. Ζητήστε από έναν φίλο σας να διαβάσει προσεκτικά το e-mail σας και κάντε και εσείς το ίδιο.

10. Αν είστε αναστατωμένοι, πάρτε λίγο χρόνο για να ηρεμήσετε

Η αναζήτηση εργασίας είναι μια βαθιά ψυχοφθόρα διαδικασία και είναι ανησυχητικό όταν δεν έχετε νέα από έναν πιθανό εργοδότη. Αν νιώθετε όμως νευριασμένοι τότε μην στείλετε τίποτα και καλύτερα πάρτε λίγο χρόνο για να ηρεμήσετε.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: