Τι να κάνετε αν χάσετε τη δουλειά σας

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρείες χρεοκοπούν, συγχωνεύονται ή περικόπτουν προσωπικό για να μπορέσουν να διατηρηθούν υγιείς οικονομικά. Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας έχουν υποστεί τις επιπτώσεις και υπάρχει μια αλυσιδωτή επίδραση σε όλες τις επιχειρήσεις από την μείωση των θέσεων εργασίας. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται χωρίς δουλειά και το να βρουν μια νέα θέση εργασίας είναι στην καλύτερη περίπτωση δύσκολο.





Το να χάσετε τη δουλειά σας είναι πολύ αγχωτικό. Η δουλειά μας καθορίζει εν μέρει το ποιοι είμαστε και τα μέσα με τα οποία ζούμε. Τα στάδια της συναισθηματικής αλλαγής που προκαλεί μια απόλυση μοιάζουν με τα στάδια που βιώνουμε όταν χάνουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο και είναι τα εξής:

Άρνηση και Σοκ
Θυμός
Παράπονο
Ενοχή
Κατάθλιψη
Ανάλυση και ανάκαμψη

Σχεδόν όλοι περνούν από αυτά τα στάδια. Το πόσον καιρό διαρκούν είναι διαφορετικό για τον καθένα, αλλά όσο πιο γρήγορα μπορέσετε να ανακάμψετε, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσετε με την εύρεση μιας νέας θέσης εργασίας.

Τι να κάνετε πρώτα:

Γραφτείτε στο ταμείο ανεργίας – δεν είναι και ο πιο ευχάριστος πρώτος στόχος, αλλά είναι σημαντικός. Έχετε πληρώσει τους φόρους σας και αξίζετε το επίδομα ανεργίας. Μπορεί να αισθανθείτε ότι το ποσό είναι τόσο μικρό που δεν έχει σημασία, αλλά ακόμα και 50 ευρώ την εβδομάδα είναι καλύτερα από το τίποτα. Επιπλέον, θα σας δοθεί η δυνατότητα εύρεσης εργασίας μέσω κάποιου προγράμματος.

Βελτιώστε το βιογραφικό σας – Αν δεν έχετε ήδη ένα ενημερωμένο βιογραφικό, τώρα είναι η ώρα να το φτιάξετε. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πολλές συμβουλές πάνω σε αυτό

Γράψτε μια αξιοπρεπή συνοδευτική επιστολή – Επίσης στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε πολλές πληροφορίες για αυτό το θέμα.

Βρείτε τις εταιρείες για τις οποίες θέλετε να εργαστείτε – Κάντε μια λίστα με τις εταιρείες για τις οποίες θέλετε να εργαστείτε και κάντε αιτήσεις στις ιστοσελίδες τους.

Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά δίκτυα – Εκεί είναι πολύ πιθανόν να εντοπίσετε επαφές που εργάζονται για τις εταιρείες στις οποίες θέλετε να εργαστείτε. Ιστοσελίδες όπως το LinkedIn είναι κατάλληλες για να εντοπίσετε τέτοια άτομα.

Κοιτάξτε τους συλλόγους αποφοίτων – Τέτοιοι σύλλογοι είναι πολύ καλές ευκαιρίες για να βρείτε μια νέα θέση εργασίας.
Κάντε έναν σχεδιασμό για την αναζήτηση εργασίας σας – Τα πράγματα δουλεύουν διαφορετικά για τον καθένα, αλλά όλοι θα πρέπει να έχουν ένα σχέδιο. Μην εστιάζετε πάρα πολύ σε μια συγκεκριμένη μέθοδο αναζήτησης εργασίας. Είναι καλύτερο να κατανείμετε το χρόνο σας (κάθε μέρα) σε όλες τις πιθανές πηγές όπως πχ:
-Ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας
-Εργοδότες
-Ιστοσελίδες Εταιρειών
-Επαφές

Το να βρείτε μια νέα δουλειά είναι η νέα σας εργασία κατά κάποιον τρόπο. Μείνετε συγκεντρωμένοι και αξιοποιήστε όλες τις πηγές που μπορείτε να βρείτε τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: