Τι είναι το LinkedIn;

Σε αυτό το άρθρο θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια εισαγωγή στο LinkedIn. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι το LinkedIn είναι ο κορυφαίος διαδικτυακός επαγγελματικός κατάλογος ιδιωτών και επιχειρήσεων. Το LinkedIn έχει πάνω από 85 εκατομμύρια μέλη σε περισσότερες από 200 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν το LinkedIn για επαγγελματική δικτύωση, σύνδεση και αναζήτηση εργασίας. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν το LinkedIn για την πρόσληψη εργαζομένων και για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την εταιρεία τους σε υποψήφιους εργαζόμενους.

Τα μέλη του LinkedIn μπορούν να αναζητήσουν θέσεις εργασίας, να συμμετέχουν σε ομάδες, να ψάχνουν εταιρείες και να επικοινωνήσουν με άλλα μέλη για επαγγελματικούς σκοπούς.





Οι εταιρείες μπορούν να δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με αυτές αλλά και αγγελίες εργασίας. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να επικοινωνούν με μέλη του LinkedIn για σκοπούς πρόσληψης.

Το LinkedIn είναι πραγματικά μια τεράστια βάση δεδομένων από επαγγελματίες. Το Twitter έχει πολύ απλό προφίλ ενώ το Facebook είναι μεν πολυπληθές αλλά είναι επίσης δύσκολο να βρει κάποιος επαγγελματίες. Το LinkedIn αντιθέτως τυποποιεί τις πληροφορίες που καταχωρούνται από τους χρήστες σε προκαθορισμένα πεδία όπως “Τίτλος προφίλ”, “Σύνοψη”, “Εκπαίδευση”, “Εταιρεία”, κλπ.. Εκτός από αυτή την τεράστια βάση δεδομένων, η πλατφόρμα παρέχει επίσης ένα φοβερό εργαλείο αναζήτησης που επιτρέπει τον εντοπισμό του ανθρώπου που σας ενδιαφέρει ανάλογα με πολύ συγκεκριμένους παράγοντες.

Με όσα περισσότερα άτομα είστε συνδεδεμένος, τόσο πιο εύκολο είναι να σας βρουν.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι το LinkedIn είναι ένα μέρος για να βρείτε επαγγελματίες και για να σας βρουν επαγγελματίες.

linkedin-logo-small
Εδώ είναι 3 λόγοι για να εγγραφείτε:

1) Για να κρατάτε επαφή: το Facebook και οι άλλες ιστοσελίδες δικτύωσης ναι μεν κάνουν το ίδιο πράγμα, όμως, λόγω της ειδικής αναζήτησης που έχει το LinkedIn, μπορείτε να βρείτε ανθρώπους που δεν μπορείτε να βρείτε στα άλλα κοινωνικά σάιτ δικτύωσης.

2) Για να αποκτήσετε και να μοιραστείτε την εμπειρία σας: Υπάρχουν περισσότερες από 900.000 ομάδες που μπορείτε να συμμετάσχετε. Κάθε ομάδα έχει το δικό της πίνακα συζήτησης, πίνακα με νέα και πίνακα με αγγελίες εργασίας. Τα θέματα των ομάδων καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο οπότε όλοι κερδίζουν κάτι συμμετέχοντας.

3) Για διαχείριση της σταδιοδρομίας: Η κοινωνική δικτύωση είναι μια δικλείδα ασφαλείας στην καριέρα του καθενός που δεν σταματάει κάπου. Η συμβουλή είναι η ίδια, είτε ψάχνετε για μια θέση εργασίας ή έχετε μια δουλειά ήδη και είστε ευτυχισμένοι: Το δίκτυο σας πρέπει να είναι το εφαλτήριό σας για τη μελλοντική ανάπτυξη της σταδιοδρομίας σας. Οι εταιρείες είναι οντότητες των οποίων οι ανάγκες αλλάζουν και δεν μπορούν να σας εγγυηθούν ότι θα έχετε την δουλειά σας στα επόμενα δέκα χρόνια. Γι ‘αυτό θα πρέπει να είστε στο LinkedIn, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε πιθανές εταιρείες και εργοδότες, καθώς και για να σας βρίσκουν οι αντίστοιχες εταιρείες.

Ακόμα κι αν είστε ευχαριστημένοι με τη δουλειά σας, δεν είναι κακό να έχετε ένα μικρό προφίλ στο LinkedIn και να έχετε επαφές με εργοδότες ή με άτομα της ειδικότητας σας που μπορεί να σας βοηθήσουν στο μέλλον. Το LinkedIn είναι δωρεάν επαγγελματική ανάπτυξη, οπότε επενδύστε σε αυτό!

Τέλος, μην ξεχάσετε να δείτε το παλιότερο άρθρο μας σχετικά με την αναζήτηση εργασίας μέσω του LinkedIn.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: