Τα 5 λάθη στην καριέρα σας που θα μετανιώσετε σε 10 χρόνια

Υπάρχουν πολλές μικρές πράξεις που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην πορεία της καριέρας σας. Αν τις αγνοήσετε, βάζετε σε μεγάλο κίνδυνο την καριέρα σας και μπορεί να μην το καταλάβετε παρά μόνο όταν είναι αργά. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα 5 λάθη που μπορεί να επηρεάσουν πολύ αρνητικά την καριέρα σας:





1. Να δικτυώνεστε μόνο εντός της εταιρείας που δουλεύετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γνωρίζουν την αξία της δικτύωσης. Ως δικτύωση εννοούμε το κτίσιμο πραγματικών σχέσεων που θα σας φέρει σε επαφή με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες και όχι απλά το να πάτε σε μια εκδήλωση. Δυστυχώς, πάρα πολλοί άνθρωποι περιορίζουν τη δικτύωσή τους εντός της δικής τους επιχείρησης. Το να έρχεστε σε επαφή με άλλες ιδέες, άλλη νοοτροπία και άλλες προοπτικές δεν είναι πάντα βολικό. Παρ’ όλ’ αυτά, πολλές από τις πιο σημαντικές επαγγελματικές σας σχέσεις θα γίνουν με άτομα εκτός της εταιρείας σας, ειδικά σε μια δύσκολη εποχή. Αν και δεν είναι εύκολο, το να επενδύσετε σε αυτές τις σχέσεις θα σας αποδώσει στο μέλλον!

2. Να λαμβάνετε αποφάσεις με βάση τα χρήματα

Οι στατιστικές έρευνες λένε ότι δεν έχει σημασία πόσα χρήματα παίρνετε γιατί πάντα θα θέλετε να έχετε 20% περισσότερα. Το να αλλάξετε καριέρα με βάση την υπόσχεση για περισσότερα χρήματα είναι δελεαστικό. Όμως, μακροπρόθεσμα, αυτό που έχει σημασία για τον μισθό σας είναι το πόσο καλοί είστε και όχι ο τίτλος που έχετε. Να επιλέξετε μια καριέρα που θα σας δώσει πολύτιμες εμπειρίες, που θα σας δώσει νέες σχέσεις και θα σας επιτρέψει να μάθετε πολλά πράγματα, ανεξάρτητα από το εισόδημα. Το να δώσετε προτεραιότητα στην εμπειρία και όχι στο εισόδημα θα σας οδηγήσει σε πολύ μεγάλα κέρδη στο μέλλον.

3. Να αποφεύγετε την αποτυχία

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας, θα βρίσκεστε συχνά αντιμέτωποι με δύο επιλογές, εκ των οποίων η μια θα έχει πάντα μεγαλύτερο ρίσκο. Πολλοί ικανοί υπάλληλοι έρχονται συχνά σε τέτοιες καταστάσεις, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στα οποία οι άλλοι είχαν αποτύχει στο παρελθόν. Οι διευθυντές το κάνουν επίτηδες αυτό για να ξεχωρίσουν το προσωπικό τους. Μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις δεν αναπτύσσετε μόνο την καριέρα σας και αποκτάτε ηγετικές δεξιότητες, αλλά μαθαίνετε και τον εαυτό σας. Η επιτυχία είναι ένας συνδυασμός εμπειριών και ανάληψης ευθυνών που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από αυτούς που τις αποφεύγουν.

4. Να αγοράσετε σπίτι

Η αγορά ενός σπιτιού πραγματικά μπορεί να βλάψει την καριέρα σας. Οι εταιρείες εκτιμούν την κινητικότητα και θέλουν οι υπάλληλοι τους να αποκτήσουν πολλές εμπειρίες. Τις εμπειρίες αυτές δεν μπορείτε να τις αποκτήσετε όταν έχετε ρίξει άγκυρα στο ίδιο μέρος, δηλαδή αγοράζοντας ένα σπίτι. Βέβαια, μπορείτε πάντα να το πουλήσετε αν νιώσετε ότι σας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε. Οι εταιρείες στις μέρες μας είναι απίθανο να σας πληρώσουν τα έξοδα μετακόμισης και η διαδικασία του να πουλήσετε το σπίτι σας μπορεί να είναι τροχοπέδη με την σταδιοδρομία σας, οπότε μην το αγοράσετε εξ αρχής!

5. Να μην βοηθάτε τους άλλους

Όταν κάνετε κάτι σημαντικό για μια εταιρεία ή για κάποιον άλλο, σχεδόν πάντα θα πληρωθείτε γι αυτό, αν και ποτέ δεν θα πληρωθείτε αμέσως. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι πιο πετυχημένοι επαγγελματίες είναι αυτοί που επικεντρώνονται στην επιτυχία των γύρω τους και όχι στη δική τους. Για να έχετε μια ανοδική πορεία στην καριέρα σας θα χρειαστείτε την υποστήριξη των συναδέλφων σας σε κάθε στάδιο της καριέρας σας. Αν βρείτε μια ευκαιρία να βοηθήσετε κάποιον άλλο τότε αφιερώστε χρόνο χωρίς να περιμένετε κάποιο όφελος. Με την πάροδο του χρόνου η καλή σας θέληση θα είναι η αιτία που θα σας υποστηρίξουν οι συνάδελφοί σας.

Τα παραπάνω λάθη είναι εύκολο να τα κάνετε, όμως τώρα που τα γνωρίζετε δεν υπάρχει λόγος να πέσετε στην παγίδα τους. Θυμηθείτε να δικτυώνεστε και εκτός της εταιρείας σας, να μην κοιτάτε τον μισθό σας, να αναλαμβάνετε μεγάλες ευθύνες, να μη αγοράσετε σπίτι και να βοηθάτε τους άλλους, και η καριέρα σας θα εκτοξευθεί και εσείς δεν θα μετανιώσετε ποτέ για την επαγγελματική σας πορεία!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: