Συνεχής εκπαίδευση και αγορά εργασίας

Οι συνεχείς αλλαγές και εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της οικονομίας απαιτούν ταχεία προσαρμογή των ενδιαφερομένων, και καθιστούν απαραίτητη την συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση για την κάλυψη των νέων απαιτήσεων.

Παρ’ ότι στη χώρα μας θεωρείται πλέον μη ουσιώδης η κτήση μεταπτυχιακών τίτλων ή η διεύρυνση των εργασιακών προσόντων, λόγω της άσχημης οικονομικής συγκυρίας και της μη ύπαρξης θέσεων εργασίας, τα δύο αυτά στοιχεία είναι στην πραγματικότητα απαραίτητα κατά την αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, και πολύ περισσότερο στο εξωτερικό.

Βεβαίως, ένας κάτοχος Διδακτορικού τίτλου θα ήταν (το γνωστό μας) “overqualified”, δηλαδή με περισσότερα προσόντα από τα απαιτούμενα, για τη θέση του Πωλητή για παράδειγμα, όμως θα ήταν ενδεχομένως η ιδανική επιλογή για μια θέση ευθύνης σε κάποια εταιρία, ανεξάρτητα από το αν στη χώρα μας υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις ή όχι. Θέλουμε έτσι να σας δείξουμε πόσο σημαντική ήταν και εξακολουθεί να είναι η συνεχής εκπαίδευση στην αναζήτηση εργασίας.





Κι αν το παραπάνω παράδειγμα σας φαίνεται ουτοπικό για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε πως πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην διαβίωση και εργασία στο εξωτερικό. Οι μεταπτυχιακές σπουδές (συμπεριλαμβανομένου του διδακτορικού), η πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών, η γνώση χρήσης Η/Υ και εξειδικευμένων προγραμμάτων, η παρακολούθηση σεμιναρίων σε συνδυασμό με την εργασιακή εμπειρία, αποτελούν ισχυρά “όπλα” στο βιογραφικό σας. Είναι στοιχεία που θα σας ξεχωρίσουν κατά τη διαδικασία της επιλογής.

Μη διστάσετε λοιπόν, να αδράξετε όποια ευκαιρία σας παρουσιαστεί ώστε να διευρύνετε τις δυνατότητές σας και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι με σχετικό περιεχόμενο. Το kariera.gr αποτελεί έναν απ’ αυτούς, παρέχοντας και πληροφόρηση για Σεμινάρια και Workshops.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε σεμινάρια εκμάθησης εξειδικευμένων προγραμμάτων (προγραμματισμού, σχεδίασης ιστοσελίδων, αρχιτεκτονικού σχεδίου, δικτύων) σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, το Εργαστήριο Πολυμέσων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οργανώνει Σεμινάρια Εκμάθησης ενώ παρέχει και σχετικό Πιστοποιητικό. Δυστυχώς, ως μόνο αρνητικό θα μπορούσε να θεωρηθεί το υψηλό κόστος παρακολούθησης (690Ε) ενώ παρέχεται έκπτωση -20% στους κατόχους κάρτας ανεργίας.

Σε ότι αφορά τις Μεταπτυχιακές σπουδές, πολλές πληροφορίες για τα προγράμματα, τα δίδακτρα κλπ. δίνονται στις ιστοσελίδες των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας μας, μέσω των Γραφείων Διασύνδεσης τους.

Παρ’ όλα αυτά, και η βελτίωση της γνώσης ξένων γλωσσών και η απόκτηση σχετικών Πιστοποιητικών είναι πλέον αναγκαία, ιδιαιτέρως αν πρόκειται να αναζητήσετε εργασία στο εξωτερικό. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η συνεχής κατάρτιση δίνει τη δυνατότητα υπεροχής στην αγορά εργασίας, όμως αποτελεί και θετικό στοιχείο για την προσωπικότητα του υποψηφίου, γεγονός που συχνά το λησμονούμε.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: