Συμβουλές για την συνοδευτική επιστολή

Ο στόχος μιας συνοδευτικής επιστολής είναι να δώσει μια σύντομη επισκόπηση του εαυτού σας στον εργοδότη. Παρουσιάζοντας τις προσωπικές σας πληροφορίες συνοπτικά και με συνοχή, ο στόχος σας είναι να πείσετε τον εργοδότη ότι οι ικανότητές σας είναι πολύτιμες για αυτόν.

Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε στην προετοιμασία μιας σύντομης και περιεκτικής συνοδευτικής επιστολής:





Σημείωση: Πρώτ’ απ’ όλα, το πιο σημαντικό στοιχείο κάθε συνοδευτικής επιστολής είναι η σαφήνεια. Η συνοδευτική επιστολή πρέπει να διαβάζεται εύκολα, να περιέχει χρήσιμες πληροφορίες και να είναι απλή. Πάντα να ελέγχετε τη συνοδευτική σας επιστολή, έχοντας αυτό το πράγμα κατά νου πριν την στείλετε σε οποιονδήποτε.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη. Η αίτησή σας είναι η μόνη πληροφορία που έχει ο εργοδότης για εσάς και η εμφάνισή της έχει πραγματικά σημασία.

Η συνοδευτική επιστολή σας δίνει τη δυνατότητα να παραθέσετε επιπρόσθετες πληροφορίες για εσάς, να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά και να τονίσετε τις δεξιότητές σας και την εμπειρία σας.

Αποφύγετε τα μακροσκελή γράμματα που υπερβαίνουν τη 1 σελίδα. Οι περισσότερες συνοδευτικές επιστολές αποτελούνται από 3 παραγράφους. Εάν πραγματικά χρειάζεστε περισσότερο χώρο, ελέγξτε πρώτα τι έχετε γράψει και διαγράψτε ότι θεωρείτε περιττό. Μην υπερβαίνετε τον κανόνα της μίας σελίδας αν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο και ακόμη και τότε, προσπαθήστε να είστε σύντομοι.

Πάντα να συμπεριλαμβάνετε τυχόν αναφορές από προηγούμενους εργοδότες, τον τίτλο της θέσης και να απευθύνετε την επιστολή σας στον εργοδότη ονομαστικά, με έντονους χαρακτήρες και στις πρώτες γραμμές. Ο εργοδότης τα χρειάζεται αυτά και επίσης αυτό δείχνει ότι ξέρετε τους κανόνες της επαγγελματικής αλληλογραφίας.

Παράγραφος 1: Πρέπει να έχει μια σύντομη εισαγωγή για εσάς, όπου θα συμπεριλάβετε μια περιγραφή του στόχου για τη σταδιοδρομία σας. Αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δείξει ότι υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην θέση για την οποία κάνετε αίτηση και την καριέρα σας, εξηγώντας το ενδιαφέρον σας για τη θέση και πώς αυτή σχετίζεται με το βιογραφικό σας.

Παράγραφος 2: Μια σύντομη περιγραφή της εκπαίδευσης σας, των δεξιοτήτων σας και άλλων σχετικών πληροφοριών. Βεβαιωθείτε ότι η πληροφορίες αυτές ανταποκρίνονται στα βασικά κριτήρια για τη θέση. Ουσιαστικά λέτε στον εργοδότη ότι έχετε όλα τα απαραίτητα προσόντα.

Παράγραφος 3: Είναι μια παράγραφος κλεισίματος, όπου αναφέρετε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας, το τηλέφωνό σας, το email σας και ό,τι άλλο είναι σχετικό.

Τέλος, βάλτε οπωσδήποτε ημερομηνία στο γράμμα σας. Αυτό είναι τυπικό στον χώρο των επιχειρήσεων και αποτελεί μέρος του αρχείου σας με τον εργοδότη. Είναι επίσης η μόνη διαθέσιμη αναφορά της αίτησή σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για μια μελλοντική αναφορά.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: