Συμβουλές για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας

Η αναζήτηση εργασίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια δύσκολη και πολλές φορές ψυχοφθόρα διαδικασία. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της αναζήτησης και να μην αφήσετε τίποτα στην τύχη.

Ορισμένες φορές εστιάζουμε υπερβολικά σε ένα μόνο κομμάτι της εύρεσης εργασίας, για παράδειγμα στην αποστολή βιογραφικών, και τελικά αποτυγχάνουμε στο να είμαστε συγκεντρωμένοι, αποτελεσματικοί και σωστοί επαγγελματικά.

Διαβάστε τις επόμενες συμβουλές ώστε να είστε σίγουροι ότι η αναζήτησή σας βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Πρώτες εντυπώσεις

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι πρώτες εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές. Το να δείχνετε, να μιλάτε και να συμπεριφέρεστε επαγγελματικά θα βοηθήσει στο να δημιουργήσετε μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση στο άτομο που έχετε απέναντί σας.





Συνέντευξη

Προσπαθήστε να συμπεριφερθείτε όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνέντευξη. Διαβάστε εδώ λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Δώστε συνέχεια στη συνέντευξη

Μετά από τη συνέντευξη, πολλοί υποψήφιοι αμελούν να δώσουν συνέχεια με αποτέλεσμα να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες. Μη διστάζετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία και, ακόμα καλύτερα, με το άτομο που σας πήρε συνέντευξη. Αυτό μπορεί να γίνεται και για αρκετό καιρό μετά την αρχική συνέντευξη. Έτσι, αν ανοίξει μια νέα θέση, θα θέσετε σημαντική υποψηφιότητα για την πρόσληψη.

Ημέρες Καριέρας και Εκθέσεις Εργασίας (Job Fairs)

Προσπαθήστε περιοδικά να παρευρίσκεστε σε τέτοιες εκδηλώσεις ακόμη και αν δεν ψάχνετε ενεργά για εργασία. Με τον τρόπο αυτό θα είστε ενήμερος για τις ευκαιρίες που υπάρχουν και θα έχετε μια γενικότερη εκτίμηση του εργασιακού περιβάλλοντος. Μια τέτοια εκδήλωση είναι το Job Fair Athens.

Δικτυωθείτε

Η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας καλύπτονται πριν υπάρξει κάποια επίσημη αγγελία από την εταιρεία. Για το λόγο αυτό η επαγγελματική δικτύωση είναι τεράστιο εργαλείο στα χέρια σας αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε κάποια δουλειά. Προσπαθείστε σε καθημερινή βάση να δουλεύετε στη διεύρυνση του επαγγελματικού και κοινωνικού σας κύκλου.

“Ξεσκονίστε” το βιογραφικό σας

Σιγουρευτείτε ότι το βιογραφικό σας είναι ενημερωμένο και στη βέλτιστη κατάσταση. Διαβάστε συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε και δώστε το σε γνωστούς σας για να το διαβάσουν και να εντοπίσουν τυχόν λάθη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Ακόμη και αν είστε καιρό εκτός εργασίας, προσπαθήστε να μείνετε ενήμεροι για τις εξελίξεις στο χώρο σας. Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο και τις εφημερίδες ώστε να ενημερώνεστε για τα τελυταία νέα και να παρακολουθείτε τις τάσεις.

Επιμονή και υπομονή

Τέλος, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Η αναζήτηση εργασίας, ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνεχίστε την προσπάθεια και η κατάλληλη θέση εργασίας θα βρεθεί μπροστά σας. Καλή τύχη!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: