Πώς να βρείτε την ιδανική δουλειά

Η αγορά εργασίας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχει ακόμα αρκετός ανταγωνισμός. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να εξασφαλίσετε την ιδανική θέση για σας, θα πρέπει να έχετε σύστημα στον τρόπο που το κάνετε. Στο σημερινό μας άρθρο θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε και να εξασφαλίσετε τη σωστή δουλειά για σας.





Βιογραφικό

Μόλις εντοπίσετε τις κατάλληλες θέσεις εργασίας για εσάς, είναι επιτακτικό να έχετε ένα βιογραφικό υψηλής ποιότητας. Αποφύγετε κάποια κοινά λάθη, όπως ο πειρασμός του να στείλετε το ίδιο βιογραφικό όταν κάνετε αίτηση για διαφορετικές θέσεις εργασίας. Κάθε θέση έχει μοναδικές απαιτήσεις και πρέπει να ξοδέψετε λίγο χρόνο στο να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας σε αυτήν. Όταν κάνετε την προσαρμογή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει προσεκτικά την αγγελία, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις βασικές δεξιότητες και στην εμπειρία που απαιτείται. Καλό θα ήταν μαζί με το βιογραφικό σαν να στείλετε και συνοδευτική επιστολή, γιατί θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στο να κερδίσετε ένα προβάδισμα στην απόκτηση της θέσης. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι είστε σύντομοι και περιεκτικοί και ότι δεν έχετε λάθη στο βιογραφικό σας.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένας ακόμα τρόπος για να βρείτε ευκαιρίες απασχόλησης εκτός από τους κλασσικούς, είναι τα social media. Πράγματι, αν θέλετε να βρείτε μια δουλειά που να σας ικανοποιεί, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε ενεργή παρουσία σε αυτές τις ιστοσελίδες και να μένετε ενήμεροι για τα τελευταία νέα στο χώρο σας.

Για παράδειγμα, το Twitter είναι πολύ χρήσιμο σε κάτι τέτοιο μια και είναι γεμάτο με επαγγελματικές σελίδες δικτύωσης. Για πρόσβαση σε αυτές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να ψάξετε με τους όρους που σχετίζονται με την θέση που επιδιώκετε. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε hashtags πριν από τις λέξεις αναζήτησης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια σειρά από tweets από άτομα και οργανισμούς που βρίσκονται σε επιφυλακή για το νέο προσωπικό. Εν τω μεταξύ, και τα δικά σας tweets μπορεί να σας βοηθήσουν να έρθετε σε επαφή με άτομα που δραστηριοποιούνται στο πεδίο σας.

Το Facebook είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο επίσης. Αν κάνετε “like” στις σελίδες των εταιρειών που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τη δραστηριότητά τους, καθώς πολλές εταιρείες προωθούν τις κενές θέσεις από αυτό το δίκτυο. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι οι ρυθμίσεις του προφίλ σας είναι οι κατάλληλες. Να θυμίσουμε ότι οι εργοδότες ψάχνουν όλο και περισσότερο υποψηφίους υπαλλήλους μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας αντικατοπτρίζει καλά κάθε σχετική εργασιακή εμπειρία και προσόντα που τυχόν έχετε.

Ένα άλλο χρήσιμο site είναι το LinkedIn, καθώς είναι ένα εύχρηστο μέσο δικτύωσης και έχει επίσης έναν πίνακα θέσεων εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το προφίλ σας ενήμερο και προσπαθήστε να πάρετε όσες περισσότερες συστάσεις μπορείτε. Μπορείτε επίσης να κοινοποιείτε άρθρα ή περιεχόμενο σχετικό με το δίκτυό σας, καθώς αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να έρθετε σε επαφή με κάποιον υπεύθυνο προσλήψεων.

Μην τα παρατάτε

Ακόμα και αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, υπάρχει περίπτωση να πρέπει να υπομείνετε την απόρριψη σε αρκετές περιπτώσεις. Το σημαντικό πράγμα είναι να μην απογοητευτείτε. Για να βρείτε την κατάλληλη δουλειά χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Εφ’ όσον έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά και ακολουθείτε τις συμβουλές που σας παρουσιάσαμε, μεγιστοποιείτε τις πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε την ιδανική δουλειά.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: