Πρώτη μέρα στη δουλειά – Πως να δημιουργήσετε μια σπουδαία πρώτη εντύπωση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγωνιώδες από μια συνέντευξη για δουλειά, με εξαίρεση ίσως την πρώτη σας μέρα στη δουλειά. Θα πρέπει να γνωρίσετε τους νέους σας συναδέλφους, να μάθετε τα κατατόπια και να αποδείξετε ότι είστε ικανότατοι στη δουλειά σας. Ακούγεται λίγο αγχωτικό αλλά μπορεί να είναι διασκεδαστικό! Με αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς να κάνετε καλή εντύπωση στους συναδέλφους και στο αφεντικό σας στην πρώτη σας ημέρα στη δουλειά.

Το πρωί

Ξυπνήστε νωρίτερα από αυτό που θεωρείτε επαρκές, ακόμα και αν είστε νωρίτερα στη δουλειά. Σίγουρα ο επιπλέον χρόνος θα σας επιτρέψει να εγκλιματιστείτε καλύτερα και να απαλλαχτείτε λίγο από το άγχος.

Αν δεν σας έχουν ενημερώσει για κάποιον συγκεκριμένο κώδικα ενδυμασίας της εταιρείας στη συνέντευξη, να είστε συντηρητικοί με τα ρούχα σας. Οι άντρες μπορείτε να βάλετε ένα κουστούμι και οι γυναίκες μια φούστα μέχρι το γόνατο, μαύρες γόβες, και μια απλή ζακέτα ώστε να είστε καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση.





Φύγετε από το σπίτι έτσι ώστε να φτάσετε 15 λεπτά νωρίτερα γιατί σίγουρα θα χρειαστείτε χρόνο για να αντιμετωπίσετε τυχόν απρόοπτα με την κίνηση, για να παρκάρετε και για να βρείτε το νέο γραφείο σας. Αν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο μπορείτε να πιείτε έναν καφέ ή να τσιμπήσετε κάτι.

Στο Γραφείο

Όσο και αν ακούγεται κλισέ, στην πρώτη σας μέρα στη δουλειά θα πρέπει να είστε πολύ επαγγελματίες Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σας θα πρέπει να είναι στο αθόρυβο και δεν θα πρέπει να μιλάτε όταν δουλεύετε. Η κουβέντα στο τηλέφωνο όταν εργάζεστε δεν κάνει καλή εντύπωση την πρώτη σας μέρα, ακόμα κι αν οι υπόλοιποi συνάδελφοί σας μιλάνε στο τηλέφωνο.

Προφανώς λοιπόν θα πρέπει να αποφύγετε και την επαφή σας με τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, τις διαδικτυακές αγορές και όλα αυτά τα συναφή, έως ότου σιγουρευτείτε για την πολιτική της χρήσης του διαδικτύου που ισχύει στην εταιρεία.

Γνωρίζοντας τους συναδέλφους σας

Όλη σας η κοινωνικότητα μπορεί να βγει στην επιφάνεια την πρώτη μέρα της δουλειάς. Χαιρετήστε όσους περνούν από το γραφείο σας, συστηθείτε και ρωτήστε τους για τη δουλειά τους στην εταιρεία. Αν δεν τα πάτε καλά με τα ονόματα, μπορείτε να επαναλάβετε το όνομα του συναδέλφου σας μόλις το ακούτε. Ακούγεται κλισέ, αλλά θα βοηθήσει να μείνει το όνομα στη μνήμη σας και επίσης δείχνει ότι ακούτε τον άλλον.

Μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για να γνωρίσετε τους συναδέλφους σας είναι το μεσημέρι. Σε πολλές εταιρείες, συνηθίζεται να βγάζουν τους νέους για φαγητό την πρώτη ημέρα. Αλλά αν δεν συμβεί αυτό, να επωφεληθείτε από το διάλειμμα και να γνωρίσετε τότε τους υπόλοιπους εργαζόμενους δείχνοντας ότι είστε φιλικοί και προσιτοί.

Εκμεταλλευτείτε τη μέρα

Ακόμα κι αν η εργάσιμη ημέρα σας τελειώνει στις 5, μείνετε λίγο παραπάνω. Κρατήστε σημειώσεις απ’ όσα μάθατε (συμπεριλαμβανομένων και των ονομάτων) και γράψτε τις ερωτήσεις που έχετε για την επόμενη μέρα. Θα πρέπει να δείξετε στους συναδέλφους σας ότι είστε εκεί για να μάθετε και όχι μόνο για να πάρετε το μισθό.

Καλή σας επιτυχία στην πρώτη μέρα της δουλειάς! Ακολουθώντας τις συμβουλές αυτές είμαστε σίγουροι ότι θα τα πάτε περίφημα!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: