Μερικές συμβουλές για να ψάξετε για δουλειά από απόσταση

βρίσκοντας δουλειά από απόστασηΛόγω των ποσοστών ανεργίας που επικρατούν σε διάφορες χώρες, πλέον αρκετός κόσμος έχει αρχίσει να ψάχνει για δουλειά σε άλλες χώρες/περιοχές. Η αναζήτηση εργασίας σε μια άλλη χώρα χωρίς να βρίσκεστε εκεί πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατη. Όμως υπάρχουν κάποιες συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε ίσως να μπορέσετε να εξασφαλίσετε μια θέση εργασίας πριν χρειαστεί να μετακομίσετε.Δώστε έμφαση στην εξειδίκευση σας

Αν είστε εξειδικευμένος σε κάτι, όπως πχ στο χειρισμό ενός ειδικού μηχανήματος ή στη γνώση κάποιας όχι τόσο συχνής τεχνολογίας και έχετε δει ότι υπάρχει ανάγκη σε κάποια άλλη χώρα-πόλη, μπορείτε να φτιάξετε ανάλογα το βιογραφικό σας, δίνοντας έμφαση στην εξειδίκευση σας και να στείλετε και κάποια ανάλογη συνοδευτική επιστολή. Έτσι αυξάνετε τις πιθανότητες σας να σας καλέσει κάποιος για συνέντευξη.





Δώστε έμφαση στο γεγονός ότι έχετε δουλέψει σε μια μεγάλη πόλη

Αν έχετε προϋπηρεσία στην εργασία σε κάποια μεγάλη πόλη και σε κάποια μεγάλη εταιρία, αυτό είναι ένα σημαντικό προσόν αν θέλετε να βρείτε δουλειά σε κάποια μικρότερη πόλη (η μικρότερη πόλη μπορεί να είναι είτε στην ίδια χώρα είτε σε διαφορετική, πχ σε κάποια μικρή πόλη στην Αγγλία). Συνήθως οι εργοδότες στις μικρές πόλεις βλέπουν τους υποψήφιους εργαζόμενους σαν αρκετά έμπειρους και θεωρούν ότι η πρόσληψη τους είναι μια ευκαιρία για τη μετάδοση γνώσεων.

Δείτε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι

Αν δεν έχετε καμιά τρελή εξειδίκευση ή κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα έναντι αρκετών υποψηφίων τότε θα χρειαστεί πραγματικά να μετακομίσετε σε κάποια άλλη πόλη-χώρα πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας σε αυτή. Σκεφτείτε το διαφορετικά, για πιο λόγο κάποιος θα σας καλούσε για συνέντευξη αεροπορικώς αν δεν πίστευε ότι έχετε κάτι το ιδιαίτερο ή ότι ζητάει κάτι το ιδιαίτερο; Εσείς αν ήσασταν εργοδότης θα το κάνατε;

Φτιάξτε το δικό σας δίκτυο από γνωστούς

Αν θέλετε πάρα πολύ να βρείτε μια δουλειά πριν μετακομίσετε τότε φροντίστε να έχετε ένα καλό δίκτυο από γνωστούς και φίλους. Οι γνωστοί και οι φίλοι είναι γνωστό ότι είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη βοήθεια στην εύρεση εργασίας σε όλες τις χώρες. Είναι σημαντικό οπότε να φροντίσετε να έχετε αποκτήσει αρκετούς γνωστούς και φίλους πριν μετακομίσετε στη συγκεκριμένη χώρα και να τους πείτε να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά για εσάς.

Μεταναστεύστε τη κατάλληλη στιγμή

Αν γνωρίζετε ότι για το δικό σας επάγγελμα γίνονται προσλήψεις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους (πχ Σεπτέμβριος ή Ιανουάριος) είναι καλό να μεταναστεύσετε εκείνη τη στιγμή. Μπορείτε να κάνετε την έρευνα σας για τη χώρα που σας ενδιαφέρει προηγουμένως γιατί ενώ μπορεί πχ στην Ελλάδα να γίνονται αρκετές προσλήψεις το Σεπτέμβριο, σε κάποια άλλη χώρα μπορεί να γίνονται τον Οκτώβριο. Η μετανάστευση σε κάποια ξένη χώρα το καλοκαίρι για να συνδυαστεί και με διακοπές σίγουρα δεν αποτελεί μια ώριμη πράξη. Επίσης, μπορείτε να δείτε αν διοργανώνονται σε κάποια χώρα και ημέρες καριέρας όπως διοργανώνονται και στην Ελλάδα έτσι ώστε να μπορείτε σε λίγες μέρες να πετύχετε αρκετές συνεντεύξεις.

Να λαμβάνετε πάντα υπόψιν σας τους φίλους και την οικογένεια σας

Πάντα θέλουμε να αισθανόμαστε ωραία. Ένας από τους παράγοντες για να αισθανόμαστε ωραία είναι οι φίλοι και η οικογένεια μας. Στο τέλος θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι εκεί που θα μετακομίσουμε θα έχουμε ένα καλό κοινωνικό περιβάλλον που θα μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία. Έτσι, οι πιο συνηθισμένες κινήσεις που γίνονται από κόσμο που θέλει να μεταναστεύσει είναι είτε να πηγαίνουν ομαδικός σε κάποια χώρα (διάφοροι φίλοι μαζί ή οικογενειακός) είτε να πηγαίνουν σε κάποια πόλη χώρα που έχουν ήδη γνωστούς-φίλους-συγγενείς.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: