Λάθη στο βιογραφικό σας που σας εμποδίζουν να βρείτε δουλειά

Είναι προφανές ότι κάποια πράγματα όπως η σχετική εμπειρία, η εκπαίδευση και οι δεξιότητες πρέπει να υπάρχουν σε ένα βιογραφικό. Ωστόσο, πολλοί κάνουν το λάθος και βάζουν πάρα πολλές λεπτομέρειες στο βιογραφικό τους.

Μια πρόσφατη έρευνα που έκανε χρήση λογισμικού ανίχνευσης ματιού, έδειξε ότι όσοι εξετάζουν ένα βιογραφικό θα δαπανήσουν το πολύ 6 δευτερόλεπτα για να το δουν. Επομένως, αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα θα πρέπει να έχουν αξία και ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι απλοποιώντας το βιογραφικό σας. Το βιογραφικό σας είναι η πρώτη εντύπωση ενός πιθανού εργοδότη για σας και όπως είναι γνωστό, η πρώτη εντύπωση μετράει.





Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσουμε τα 5 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να απλοποιήσετε το βιογραφικό σας και να πάρετε την πολυπόθητη δουλειά που επιθυμείτε:

1. Άσχετη εργασιακή εμπειρία

Πόσο πολύ θα εντυπωσιάσετε έναν εργοδότη όταν αναφέρετε την δουλειά που είχατε στα 17 σε ένα παγωτατζίδικο όταν κάνετε αίτηση για μια θέση διευθυντή σε τράπεζα;

Μην σπαταλάτε το χρόνο των εργοδοτών με θέσεις εργασίας ή δεξιότητες που δεν σχετίζονται με τη θέση για την οποία υποβάλετε αίτηση. Αντ ‘αυτού, καταγράψτε τις παρελθοντικές θέσεις που αναδεικνύουν καλύτερα τις ικανότητές σας για την εκάστοτε θέση.

Όταν σας καλέσουν για συνέντευξη, σας προτείνουμε να πάρετε μαζί σας και ένα δεύτερο, πιο αναλυτικό βιογραφικό που θα απαντάει σε τυχόν περαιτέρω ερωτήσεις που θα σας κάνουν στην συνέντευξη.

2. Λάθος ή ψευδείς πληροφορίες

Είναι αυτονόητο ότι είναι ζωτικής σημασίας να είστε απόλυτα ειλικρινής και ακριβής με κάθε λεπτομέρεια στο βιογραφικό σας. Αν καταλάβουν ότι ψεύδεστε, ρισκάρετε να χάσετε όχι μόνο την τωρινή θέση, αλλά και πολλές μελλοντικές θέσεις στον συγκεκριμένο χώρο. Σε αυτήν την περίπτωση η τιμιότητα και η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική.

3. Το μισθολογικό ιστορικό

Με απλά λόγια, όταν αποκαλύπτετε τον μισθό σας στο βιογραφικό σας στερείτε από τον εαυτό σας κάθε διαπραγματευτική δύναμη για την μελλοντική σας θέση. Δεν πρέπει να μειώσετε τις πιθανότητές σας να πάρετε μεγαλύτερο μισθό περιλαμβάνοντας το μισθολογικό ιστορικό σας.

4. Τις προσωπικές σας πληροφορίες

Οι μόνες προσωπικές πληροφορίες που πρέπει να γράψετε στο βιογραφικό σας είναι τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Μην αναφέρετε την ηλικία σας, τις θρησκευτικές ή τις πολιτικές πεποιθήσεις σας, την οικογενειακή σας κατάσταση ή τα χόμπι σας. Το να γράψετε πολλά για τον εαυτό σας δεν είναι απλά άσχετο, αλλά μπορεί να οδηγήσει τον εργοδότη να κάνει διακρίσεις. Οι εργοδότες πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις για το πόσο κατάλληλοι είστε με βάση μόνο την εμπειρία σας και τις δεξιότητές σας, οπότε μην τους δώσετε αφορμή να πράξουν κάτι διαφορετικό. Με λίγα λόγια, στο βιογραφικό σας επικεντρωθείτε μόνο στην επαγγελματική εμπειρία και στις ικανότητές σας.

5. Την φωτογραφία σας

Επίσης, η εμφάνισή σας δεν πρέπει να διαδραματίζει κανένα ρόλο όταν κρίνεται η καταλληλότητά σας για μια θέση (εκτός και αν η θέση είναι για μοντέλο ή για ηθοποιός). Για το λόγο αυτό, μην βάλετε φωτογραφία στο βιογραφικό σας.

Αποφεύγοντας αυτά τα συνήθη λάθη θα κάνετε το βιογραφικό σας πιο απλό και πιο ευχάριστο στο να το διαβάσει ο μελλοντικός σας εργοδότης, πράγμα που είναι ευνοϊκό στο να πάρετε την θέση για την οποία κάνετε αίτηση.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: