Θα Σας Ενδιέφερε Η Δουλειά Από Το Σπίτι;

Δουλειά από το σπίτι. Μπορείτε;

Πολλοί από μας ονειρεύονται να δουλεύουν από το σπίτι, αλλά είναι αλήθεια τόσο εύκολο όσο ακούγεται;

Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ξέρουν τον εαυτό τους αρκετά καλά ώστε να παραδέχονται ότι δεν θα μπορούσαν με τίποτα να δουλέψουν από το σπίτι. Κυρίως γιατί θα είχαν τόσους πολλούς πειρασμούς και πράγματα να κάνουνε που θα παρέβλεπαν τη δουλειά.

Αν πιστεύετε ότι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ή δεν είστε σίγουροι αν “το ‘χετε” ορίστε μερικά πράγματα να σκεφτείτε.

Πρώτα, θα πρέπει να βρείτε μια δουλειά που να γίνεται από το σπίτι.





Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές εδώ πέρα, αν τα πηγαίνετε καλά με την αγγλική και τις ξένες γλώσσες γενικότερα, τότε σας ανοίγονται πόρτες και στο εξωτερικό. Πρέπει όμως πρώτα να δείτε αν οι ικανότητες και οι περγαμηνές σας μεταφράζονται σε πιθανές θέσεις εργασίας από απόσταση.

Δείτε τη λίστα με τους τομείς που συναντώνται πιο συχνά δουλειές από απόσταση:

Πωλήσεις
Εξυπηρέτηση Πελατών
Εκπαίδευση και Διδασκαλία
Υπολογιστές και IT
Μάρκετινγκ
Διαδίκτυο και Ανάπτυξη Εφαρμογών
Λογιστική και Οικονομικά
Φούρνος Βενέτη

 

Δεύτερον, πρέπει να δείτε αν το να δουλεύετε από το σπίτι είναι καλύτερο για εσάς και στη συνέχεια να οργανωθείτε κατάλληλα.

Αν είστε πειθαρχημένος τότε έχετε το βασικό συστατικό της επιτυχίας για μια δουλειά στο σπίτι. Συγκεκριμένα είναι καλό να έχετε, αυτοσυγκέντρωση, αυτοέλεγχο, ανεξαρτησία και να αντέχετε και μερικές δόσεις μοναχικότητας.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν από το σπίτι έχουν παρόμοια νοοτροπία όσον αφορά τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα συνήθως φτιάχνουν τις καθημερινές τους ρουτίνες έτσι ώστε κάθε μέρα τις ώρες δουλειάς, πάνε όντως για δουλειά.

Κάνουν όλες τις ετοιμασίες που θα έκανε κανείς για να πάει στη δουλειά του (Ακόμα και το ντύσιμο σε μερικές περιπτώσεις!). Κανονίζουν κάποιον να προσέχει τα παιδιά κλπ. Οι ρουτίνες είναι πάρα πολύ σημαντικές για κάποιον που δουλεύει από το σπίτι.

Υιοθετήστε τις λάθος ρουτίνες και έχετε έτοιμη συνταγή για αποτυχία. Δείτε πιο κάτω τι ακριβώς πρέπει να έχετε υπόψη σας όταν δημιουργείτε τις απαραίτητες συνήθειες για εργασία στο σπίτι.

Τρίτον, πρέπει να βρείτε τρόπο να εξαλείψετε ή ελαχιστοποιήσετε ό,τι σας αποσπάει την προσοχή.

Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να κλείσετε το τηλέφωνο και να διαλέξετε ένα χώρο μακριά από τη τηλεόραση ή μπορεί να είναι ένα τηλέφωνο στο “Παππού” και τη “Γιαγιά” να σας προσέξουν τα παιδιά.

Επίσης θα πρέπει να είστε σε θέση να βάζετε τη δουλειά σας πάνω από το συμμάζεμα της κουζίνας, τη μπουγάδα, το μαγείρεμα και γενικά οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Αφήστε τις αυτές για άλλες ώρες, δεν είστε στο πανεπιστήμιο που όπως όλοι μας, όταν έφτανε η εξεταστική ξαφνικά θυμόμασταν να συμαζέψουμε το σπίτι, το δωμάτιο ή ακόμα και να ξεκινήσουμε εκείνο το βιβλίο που είχαμε αφήσει στη μέση. Θα πρέπει να είστε σε θέση να παραβλέψετε όλες αυτές τις έμφυτες τάσεις.

Επίσης κάτι τελευταίο. Οι άνθρωποι γύρω σας θα δυσκολευτούν να καταλάβουν ότι όταν είστε στο σπίτι πραγματικά δουλεύετε και είναι πολύ πιθανόν να σας διακόπτουν για χίλιους δυο ανούσιους λόγους.

Μην εκνευρίζεστε, απλά υπενθυμίστε τους ότι το γεγονός πως είστε στο σπίτι δεν σημαίνει πως δεν δουλεύετε και πείτε τους ότι θα το κοιτάξετε όταν τελειώσετε με τη δουλειά. Μετά από μερικές εβδομάδες λογικά θα πιάσουν το νόημα.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: