Θέσεις εργασίας στην Κύπρο

Σημαία ΚύπρουΠολλοί Έλληνες σκέφτονται ή ψάχνουν ήδη μία θέση εργασίας στην γείτονα χώρα, γι αυτό και εμείς στο παρόν άρθρο θα σας μεταφέρουμε την κατάσταση που κυριαρχεί στην Κύπρο όσον αφορά την αγορά εργασίας και όπως πάντα μερικές ποιοτικές προτάσεις από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση σας.

Για αρχή να σημειώσουμε πως η Κύπρος ήδη έχει δεχτεί ένα μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών και δη Ελλήνων με αποτέλεσμα η αγορά εργασίας να μην έχει τόσο μεγάλη απορρόφηση πλέον όπως είχε τα προηγούμενα χρόνια, παρόλα αυτά όμως δεν παύει να αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους ψάχνουν μία θέση εργασίας στο εξωτερικό αλλά δεν είναι διαθετημένοι να απομακρυνθούν πολύ από την Ελλάδα.

Δυναμικό ρόλο στην αναζήτηση εργασίας στην Κύπρο κατέχει η κυπριακή πολιτεία καθώς λειτουργεί ένα πολύ καλά οργανωμένο με συνεχή ενημέρωση ιστότοπο http://www.pescps.dl.mlsi.gov.cy/CPSWeb/f001w.jsp. Εδώ μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης της Ε.Ε να αναζητήσει και να βρει μία θέση εργασίας στον τομέα που τον ενδιαφέρει μέσω ενός πλήρως παραμετροποιήσιμου συστήματος αναζήτησης. Ο χώρος αυτός φιλοξενεί αυτή τη στιγμή πάνω από 1000 θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς.





Ένας ακόμη καλά καταρτισμένος ιστοχώρος που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην αναζήτηση μιας θέσεως εργασίας στην Κύπρο είναι ο http://www.cyprusrecruiter.com/el-GR/default.aspx. Ο οποίος προσφέρει μία γενική εποπτεία της αγοράς εργασίας με άρθρα που περιγράφουν τις τελευταίες τάσεις της αλλά και την εξέλιξη της νομολογίας όσον αφορά το μεταναστευτικό κύμα το οποίο υποδέχεται η χώρα.  Μαζί με τα παραπάνω μπορείτε να επισκεφτείτε και τις αγγελίες εργασίας που φιλοξενεί ο ιστότοπος. Το σύστημα αναζήτησης ενδέχεται να σας δυσκολέψει λίγο όμως στο site υπάρχει αρκετά μεγάλη γκάμα θέσεων εργασίας και αξίζει να ξοδέψετε λίγο χρόνο για να βρείτε μία θέση που πληροί τις προσδοκίες σας.

Επόμενο είναι ένα νέο site http://ergodotisi.com/default.aspx  το οποίο όμως αποκτά όλο και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα καθώς προσφέρει πολύ ποιοτικές αγγελίες για θέσεις εργασίας έχοντας αναρτημένες όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται όποιος ψάχνει για δουλειά. Εδώ θα βρείτε μόνο νέες θέσεις εργασίας οι οποίες ανανεώνονται κάθε μέρα και αφορούν κυρίως μεγάλους οργανισμούς και εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Επίσης για θέσεις εργασίας στην Κύπρο όπως και για όλη την Ευρώπη βέβαια έχει κάνει πολύ καλή δουλεία το portal της Ε.Ε. για την εύρεση εργασίας http://ec.europa.eu/eures/ μπορείτε να το επισκεφτείτε και να βρείτε αρκετές πληροφορίες αλλά και ευκαιρίες εργασίας.

Τέλος να αναφέρουμε για τους υποψήφιους που αναζητούν μία θέση εργασίας, πως στην Κύπρο όπως και σε κάθε αναπτυγμένη χώρα βέβαια έχει κυρίως ζήτηση το εξειδικευμένο προσωπικό σε οποιοδήποτε τομέα. Όποτε νέοι πτυχιούχοι με όρεξη για δουλειά είναι πάντα η πρώτη επιλογή των εργοδοτών.

Δείτε επίσης:

Δουλεύοντας στην Κύπρο

Βρίσκοντας μια θέση εργασίας στο εξωτερικό


Πηγή: e-biografiko.gr



Θέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος Carrefour Μαρινόπουλος Μασούτης
ΟΤΕ Lidl COSCO ΕΛΤΑ
Jumbo My Market Vodafone Cosmote
Hondos Center Γαλαξίας Praktiker Αρβανιτίδης
Costa Navarino Τέρνα ΑΚΤΩΡ ΔΕΗ
WIND IKEA Inditex Προμηθευτική
Πλαίσιο Zara Olympic Air Κωτσόβολος
Everest ΦΑΜΑΡ Eurobank Παπαστράτος
Goody’s Κορρές Coca Cola 3Ε INTERSPORT
ΙΑΣΩ Βιοιατρική Ταχυδρ. Ταμιευτήριο Flocafe
ΑΣΔΑ Euromedica ΔΕΛΤΑ Cyta Ελλάδος
J&P αβαξ Τράπεζα Πειραιώς Διεθνής Αθλητική (Admiral) Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Leonidas Γερμανός ΦΑΓΕ Ελαΐς
Εθνική Τράπεζα Alpha Bank HSBC Bank Πανελλήνια Τράπεζα
Attica Bank Mikel Leroy Merlin Παγκρήτια Τράπεζα
Shell Revoil ΕΤΕΚΑ BP
Aegean Oil JetOil Παπαδοπούλου Ελιν
ΕΚΟ Motor Oil Ελληνικά Πετρέλαια Avin
Oteplus Abbott Adelco AdiPharm
Amvis Astellas Teleperformance Amgen
Max Perry G4S Apivita Φούρνοι Βενέτης
McDonald’s BAZZ-R Dominos Κωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village Cinemas Γρηγόρης Xtreme Stores Καρέλιας
TGI Fridays Coffee Island Sephora b...eat
Hertz Yava Makro Simply Burgers
Pizza Fan ΟΠΑΠ Creta Farms Pepsico – Ήβη
Νίκας Υφαντής Avis Τσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ Ηρακλής Ok! Markets Lovie Cosmetics Καραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η. Coffee Lab Colgate Bic
Unilever Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Novartis Barilla
Απολλώνιον Dell Κρητικός Λουξ
Όμιλος Σαράντη Cosmos Aluminium Ορφεύς Βεϊνόγλου Nobacco
H&M Adecco Kleemann Green
ΟΛΘ Χατζόπουλος Α.Ε. Brinks Otis
Celestino OnePharma

Σχετικά Άρθρα: