Τι είναι το Ευρωπαϊκό βιογραφικό (Europass);

Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι το Ευρωπαϊκό βιογραφικό (Europass), καθώς είναι σχετικά πρόσφατο. Αναφέρουμε παρακάτω κάποιες συνοπτικές γνώσεις για να σας βοηθήσουμε.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο μας, κάποιες χώρες (ακόμα και Ευρωπαϊκές), είναι πιθανό να έχουν καποιες ιδιαιτερότητες ή προσθετες απαιτήσεις όσο αφορά τη σύνταξη και αποστολή βιογραφικού. Για να μπορέσει να εξαλείψει αυτό το παράγοντα η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισε να προωθήσει ένα ενιαίο τύπο βιογραφικού για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να γίνει πιο εύκολα η διαδικασία πρόσληψης κάποιου υπαλλήλου από άλλη χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν γένει η πολιτική που ακολουθείται είναι η ακόλουθη:

– Αν η εταιρεία που θέλετε να κάνετε αίτηση για εργασία είναι πολυεθνική, τότε σίγουρα θα πρέπει να διαλέξετε το Europass σαν είδος βιογραφικού. (πληροφορίες για το πως και που θα το βρείτε, υπάρχουν στο τέλος της σελίδας).

– Αν η εταιρεία που θέλετε να κάνετε αίτηση για εργασία είναι μεσαία ή μεγάλη, τότε θα πρέπει αρχικά να κοιτάξετε στην ιστοσελίδα της εταιρείας αν έχει κάποια πρότυπη φόρμα βιογραφικού που σας ζητάει να συμπληρώσετε. Αν δεν έχει τότε θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε Europass ή κάποιο άλλο είδος βιογραφικού. Επειδή δε μπορείτε να είστε σίγουροι, το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση και να τη ρωτήσετε αν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ως προς το είδος του βιογραφικού.

– Αν η εταιρεία που θέλετε να κάνετε αίτηση για εργασία είναι μικρή, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα θέλετε να αποφύγετε το Europass, γιατί μπορεί να μη το γνωρίζουν. Καλό θα ήταν όμως και πάλι να επικοινωνήσετε μαζί τους για να τους ρωτήσετε για τυχόν προτιμήσεις που μπορεί να έχουν.





Παρακάτω θα βρείτε τους απαραίτητους σύνδεσμους:

Σύνταξη Ευρωπαϊκού βιογραφικού (Europass):

https://europass.cedefop.europa.eu/cvonline/cv.jsp?forward=before&localeStr=el_GR

Εδώ θα βρείτε ένα μικρό παράθυρο στην οθόνη με κάποιες οδηγίες. Αν το κλείσετε θα σας εμφανιστεί ολόκληρη η φόρμα που πρέπει να συμπληρώσετε για τη σύνταξη Ευρωπαϊκού βιογραφικού (Europass) σας.

Πληροφορίες σχετικά με το Europass:

http://europass.cedefop.europa.eu/el/about

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το Europass από την επίσημη ιστοσελίδα του. Όπως θα δείτε, δεξιά σας έχει πολλές επιλογές για τη διευκόλυνσή σας.

Έτοιμες φόρμες Ευρωπαϊκού βιογραφικού (Europass)

http://europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae/templates-instructions

Εδώ θα βρείτε έτοιμες φόρμες Ευρωπαϊκού βιογραφικού (Europass) προς συμπλήρωση με τα στοιχεία σας. Υπάρουν σε διάφορες γλώσσες, ανάλογα ποιά χρειάζεστε, καθώς και οδηγίες για τη συμπλήρωσή του.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: