Εργασία από το σπίτι μέσω Ίντερνετ – oDesk και Elance

Η εργασία από το διαδίκτυο δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη και ασφαλής. Στη σημερινή εποχή υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που σας δίνουν τη δυνατότητα να εργαστείτε από το σπίτι. Οι δύο πιο δημοφιλείς από αυτές είναι οι ιστοσελίδες oDesk και Elance, τις οποίες θα δούμε λεπτομερέστερα παρακάτω:

Η ιστοσελίδα oDesk συνδέει αναδόχους έργων με πελάτες που θέλουν κάποιον για να εργαστεί σε κάποιο πρότζεκτ τους εξ αποστάσεως. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και θέσεις εργασίας για τις οποίες μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στην oDesk. Ο κάθε ανάδοχος μπορεί να δημιουργήσει ένα προφίλ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται παρόμοιες πληροφορίες με αυτές που υπάρχουν στο LinkedIn. Το προφίλ μπορεί επίσης να δείχνει το πορτφόλιο του αναδόχου, στο οποίο θα υπάρχουν δικά του έργα. Η σελίδα oDesk έχει επίσης μια ποικιλία από τεστ δεξιοτήτων που μπορούν να κάνουν οι ανάδοχοι, ώστε αν τα πάνε καλά στα τεστ αυτά, τότε έχουν μια απόδειξη ότι όντως κατέχουν τις δεξιότητες που ισχυρίζονται.





Η ιστοσελίδα Elance είναι μια σελίδα όπου οι άνθρωποι αναρτούν τις υπηρεσίες που ζητούν έτσι ώστε οι πάροχοι υπηρεσιών να υποβάλουν μια προσφορά για αυτές. Η ιστοσελίδα αυτή έχει διαφορετικά επίπεδα συνδρομής για κάθε μέλος. Το επίπεδο που θα επιλέξετε καθορίζει πόσες προσφορές θα μπορείτε να κάνετε κάθε μήνα σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Η ελεύθερη συνδρομή μέλους είναι μια καλή αρχή, αλλά αν θέλετε να παίρνετε πιο συχνά δουλειές, ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε την συνδρομή σας. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν εγγράφεστε στο Elance είναι να συμπληρώσετε το προφίλ σας. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις εταιρείες για τις οποίες έχετε εργαστεί αλλά και για τους τύπους των εργασιών που έχετε κάνει.

Συνήθως υπάρχουν δύο είδη συμβάσεων σε αυτές τις ιστοσελίδες: οι ωριαίες συμβάσεις και οι σταθερές συμβάσεις. Η διαφορά είναι ότι οι ωριαίες συμβάσεις προβλέπουν ότι ο ανάδοχος θα λάβει ένα συγκεκριμένο ποσό ανά ώρα εργασίας και ότι ο πελάτης θα χρεωθεί μόνο για το χρόνο εργασίας. Με τις σταθερές συμβάσεις, ο πελάτης μπορεί να λέει ότι είναι πρόθυμος να πληρώσει 20 δολάρια (το νόμισμα που χρησιμοποιείται είναι το δολάριο) για τη δουλειά αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι όταν η δουλειά γίνει ο πελάτης θα καταβάλει το συμφωνηθέν ποσό. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε βέβαια για την μη καταβολή των χρημάτων, γιατί αυτές οι ιστοσελίδες συνήθως εγγυώνται την έγκαιρη πληρωμή σας εντός μιας εβδομάδος.

Ένα μειονέκτημα που υπάρχει με τις ιστοσελίδες αυτές είναι ότι όταν επιλέγετε να πληρωθείτε με βάση την ώρα τότε είναι δύσκολο να πετύχετε υψηλή τιμή. Υπάρχουν πολλοί ανάδοχοι από χώρες όπως οι Φιλιππίνες, όπου ο κατώτατος μισθός είναι πολύ χαμηλότερος από ό, τι είναι εδώ. Έτσι, αν δεν έχετε πολύ καλά σχόλια, καλό πορτφόλιο ή καλή εκπαίδευση, είναι δύσκολο να βρείτε μια θέση εργασίας με υψηλή ωριαία αμοιβή.

Εμείς προτείνουμε το oDesk και το Elance αν ψάχνετε για επιπλέον χρήματα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Απλά θα πρέπει να είστε υπομονετικοί. Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργήσετε μια καλή εικόνα και να τραβήξετε την προσοχή και ίσως χρειαστεί να δεχτείτε θέσεις εργασίας που πληρώνουν λιγότερο από ό, τι θα θέλατε, αν θέλετε να αποκτήσετε θετικά σχόλια. Κρατήστε τις προσδοκίες σας λογικές και μην περιμένετε να παραιτηθείτε από την δουλειά σας.

Οι θέσεις εργασίας που μπορείτε να κάνετε είναι λίγο έως πολύ οι ακόλουθες:

Εικονικός γραμματέας/βοηθός

Αυτό είναι ένα πεδίο με πολλές δυνατότητες, εν μέρει επειδή η περιγραφή του τίτλου καλύπτει πολλά πράγματα. Κάποιος μπορεί να έχει μια επιχείρηση εικονικών βοηθών ή να εργάζεται από το σπίτι για μια εταιρεία που θα τον φέρνει σε επαφή με πελάτες.

Μεταφραστής

Ενδείκνυται για όσους έχουν ευχέρεια σε περισσότερες από μία γλώσσες αλλά έχουν υπ’ όψιν τους και τις πολιτιστικές διαφορές κάθε χώρας.

Προγραμματιστής ιστοσελίδων

Μπορείτε να παρέχετε υπηρεσίες, όπως προσαρμοσμένος σχεδιασμός ιστοσελίδων, τροποποίηση φορμών και επανασχεδιασμός, συμπλήρωση κώδικα και άλλα πολλά.

Εκπρόσωπος Τηλεφωνικού Κέντρου / Εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη

Όταν ακούτε τηλεφωνικό κέντρο ίσως σας έρθει στο μυαλό ένα μεγάλο γραφείο με σειρές θαλάμων, αλλά είναι πολύ πιθανό το πρόσωπο με το οποίο μιλάτε να κάθεται απλά στο σπίτι του.

Συγγραφέας

Μπορεί η εκδοτική βιομηχανία να υποφέρει, αλλά υπάρχει ζήτηση στις μέρες μας για τη συγγραφή, επιμέλεια και διόρθωση κειμένων, ιδιαίτερα για το ίντερνετ. Ακόμη και εκείνοι χωρίς εμπειρία στη συγγραφή μπορούν να ενταχθούν στην “μπλογκόσφαιρα”. Το να γράφετε σε ένα μπλοκ είναι διασκεδαστικό αλλά μπορείτε να κερδίσετε και χρήματα από αυτό, είτε γράφοντας για κάποιον άλλον είτε δημοσιεύοντας στο δικό σας blog.

H εργασία από το σπίτι μέσω διαδικτύου είναι μια νέα και επαναστατική ιδέα αλλά και μια ωραία εναλλακτική λύση για αυτή την δύσκολη εποχή. Δοκιμάστε το!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: