Πως να επιβιώσετε σε μια δουλειά που απεχθάνεστε

Αυτό το απεχθές αίσθημα που έχετε κάθε φορά που σηκώνεστε το πρωί και πηγαίνετε στη δουλειά αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Δυστυχώς, δεν είστε οι μόνοι που έχετε τέτοιου είδους εμπειρίες όταν χτυπάει το ξυπνητήρι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων εκφράζει τη δυσαρέσκειά τους για την εργασία τους και υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να “ξεφύγουν” από τη θέση τους. Με δυο λόγια, υπάρχουν πολλοί που “μισούν” τη δουλειά τους και αν είστε ένας από αυτούς, οι παρακάτω στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να κάνετε λίγο καλύτερη την εργασιακή σας εμπειρία.

Εμπλουτίστε την εργασία με “διασκέδαση”

Έρευνες δείχνουν ότι με το να έχετε έστω και ένα φίλο στη δουλειά, θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένος με την εργασία σας. Επομένως, αφήστε κατά μέρος τη συμβουλή ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε δουλειά και διασκέδαση και επιδιώψτε να κάνετε φίλους.

Γνωριστείτε με ευγενικούς και ευχάριστους συναδέρφους. Ακόμη και στο χειρότερο εργασιακό περιβάλλον, υπάρχουν τέτοια άτομα. Αφιερώστε χρόνο με αυτούς και αλληλουποστηριχτείτε.





Ελέγξτε τα επίπεδα ενέργειάς σας

Δυστυχώς, ο ανθρώπινος εγκέφαλος ανακαλεί ευκολότερα αρνητικές πληροφορίες από τη μνήμη μας, επομένως κάντε συνειδητή προσπάθεια να εστιάζετε στα θετικά χαρακτηριστικά της δουλειάς σας. Για παράδειγμα, μπορείτε κάθε μέρα να αναγνωρίζετε τρια πράγματα που σας αρέσουν.

Επιλέξτε και επενδύστε σε ανθρώπινες σχέσεις που σας γεμίζουν ενέργεια. Οι συνδέσεις με θετικά άτομα στη δουλειά προωθούν την ευημερία και σας ωθούν να κάνετε σπουδαία πράγματα. Αντίθετα, οι αρνητικές συνδέσεις έχουν απίστευτα αρνητικές επιδράσεις στη ζωή μας.

Έχετε υπομονή και συνεχίστε

Ακόμη και αν δε σας αρέσει η δουλειά σας, συνεχίστε να κάνετε την εργασία που σας αναθέτουν. Με το να “εξαπατάτε” τον εργοδότη σας, μόνο κακό θα κάνετε στην καριέρα σας μακροπρόθεσμα. Το καλύτερο θα ήταν απλά να αποφεύγετε ότι σας δημιουργεί δυσαρέσκεια, για παράδειγμα περιορίστε τις ώρες εργασίας σας στα κανονικά ωράρια, μην αναλαμβάνετε εθελοντικά νέες υποχρεώσεις και μειώστε την επαφή με άτομα που δεν εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς.

Δώστε προσοχή στο μήνυμα

Είναι πολύ συχνό φαίνόμενο ένα εργαζόμενο άτομο να είναι επιτυχημένο στη δουλειά του και εντούτοις να μην του αρέσει αυτό που κάνει. Το “καλό” με το να μην σας αρέσει η δουλειά σας είναι ότι σας δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να μεταπηδήσετε σε ένα ρόλο στον οποίο θα μπορέσετε να ευδοκιμήσετε.

Δυο πράγματα που με αξιοπιστία αυξάνουν την ευτυχία του ατόμου είναι η ελπίδα και η αίσθηση της εκπλήρωσης σημαντικών στόχων. Επομένως, αν πραγματικά δεν αντέχετε τη δουλειά σας, καταστρώστε ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για το πως μπορείτε να την εγκαταλείψετε και μήνα με το μήνα πραγματοποιήστε πρόοδο προς το σκοπό αυτό. Ακόμη και αν δεν μπορέσετε να φύγετε αμέσως, το να γνωρίζετε ότι πλησιάζετε προς την έξοδο είναι πολύ καλύτερο από το να φαντάζεστε τον εαυτό σας “κολλημένο” για πάντα.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: