Επαγγέλματα – Απασχόληση με ζώα

Αν αγαπάτε τα ζώα, σας αρέσει να δουλεύετε μαζί τους, αλλά δεν είστε σίγουροι για το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε ή δεν ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε, το άρθρο αυτό είναι για σας! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνδυάσετε το ενδιαφέρον σας για τα ζώα με μια αμειβόμενη εργασία.

Οι ακόλουθες είναι μερικές δουλειές που αφορούν την εργασία με ζώα. Υπάρχουν και άλλες υποκατηγορίες που δεν αναφέρονται εδώ, αλλά είναι παρακλάδι των πεδίων αυτών. Για παράδειγμα, ένας βιολόγος μπορεί να ειδικευτεί στα πτηνά (ορνιθολόγος), τα ψάρια (ιχθυολόγος), τα ερπετά και τα αμφίβια (ερπετολόγος) και ούτω καθεξής.





Όλες αυτές οι θέσεις εργασίας απαιτούν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Συνήθως χρειάζεται πρόσθετη εκπαίδευση, από δύο έως οκτώ έτη, ανάλογα με το πόσο μακριά θέλετε να πάτε. Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τις επιστήμες, όπως η κτηνιατρική και η βιολογία, απαιτούν μαθήματα οργανικής χημείας, φυσικής και μαθηματικών. Τα μαθήματα αυτά συνήθως γίνονται στις τελευταίες τάξεις του σχολείου για να προετοιμάσουν τους μαθητές για τα πανεπιστήμια.

Οι απαιτήσεις κάθε πανεπιστημίου είναι διαφορετικές, και οι σπουδές που θέλετε να ακολουθήσετε ίσως έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, οπότε είναι καλύτερα να βρείτε το πρόγραμμα σπουδών για το πτυχίο που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το εκάστοτε τμήμα για να δείτε εάν έχουν οποιεσδήποτε επιπρόσθετες προϋποθέσεις.

Αν είστε στις χαμηλότερες τάξεις του σχολείου, μπορείτε να καλλιεργήσετε το ενδιαφέρον σας για τα ζώα από όλες τις επιλογές που έχετε διαθέσιμες. Είτε είναι για μια απλή έκθεση ή για κάποιο άλλο κείμενο ή κάποια εργασία που έχετε να κάνετε, χρησιμοποιήστε αυτές τις ευκαιρίες όχι μόνο για να διεκπαιρεώσετε την εκάστοτε εργασία, αλλά και για να μάθετε περισσότερα για τα ζώα που τόσο σας αρέσουν.

Θέσεις Εργασίας με ζώα

Αυτά είναι μερικά πεδία με θέσεις εργασίας που περιλαμβάνουν την δουλειά με ζώα ή και την εκπαίδευση τους.

– Προληπτική Ιατρική (μικρών/μεγάλων/εξωτικών ζώων, αποκατάσταση της άγριας πανίδας, έρευνα, στο στρατό, σε ζωολογικούς κήπους), π.χ. Κτηνίατρος

– Φροντίδα και διατήρηση της άγριας ζωής, π.χ. Βιολόγος, Οικολόγος

– Κατοικίδια ζώα, π.χ. Συμπεριφορά των ζώων, Θεραπεία και Ψυχολογία

– Ζωολογικοί κήποι, π.χ. Διευθυντής / Υπεύθυνος, Ερευνητής

– Εκπαίδευση των ζώων, π.χ. Εκπαιδευτής (μικρών/μεγάλων/εξωτικών ζώων), Εθελοντής

– Γενικές Κατηγορίες π.χ. Γεωργία & Φυσικοί Πόροι, Επιστήμες Περιβάλλοντος, Αλιείας και Άγριας Ζωής

Οι δυνατότητες είναι τόσες πολλές! Δυστυχώς, δεδομένης της εκπαίδευσης και της εμπειρίας που απαιτούν πολλές από τις παραπάνω θέσεις εργασίας, λίγοι από εμάς θα είναι αρκετά τυχεροί για να μην αλλάξουν εργασία περισσότερες από μια-δυο φορές στη ζωή μας.

Η εργασία με ζώα απαιτεί υπομονή και σεβασμό για όλα τα έμβια όντα. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μαθήματα που δεν θα σας ενθουσιάσουν, αλλά είναι αναγκαία είτε για τη δουλειά που θέλετε είτε γιατί απαιτούνται για να αποφοιτήσετε από ένα πανεπιστήμιο ή σχολείο.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: