Δουλεύοντας στην Αμερική (ΗΠΑ)

Αμερική (ΗΠΑ) σημαίαΈνας από τους πλέον ελκυστικούς μεταναστευτικούς τόπους των Ελλήνων επί σειρά ετών ήταν ανέκαθεν η Αμερική (ΗΠΑ) και η τάση αυτή ασφαλώς και δέχτηκε τεράστιες ενισχυτικές «ενέσεις» από την παγκόσμια βιομηχανία θεάματος, με την εικόνα lifestyle που παρουσιάζεται από το Hollywood και όχι μόνο να αγγίζει αυτή του ιδανικού. Κάτι, πάντως, που είναι πέρα για πέρα λανθασμένο! Διαβάστε πληροφορίες για τη χώρα και αποφασίστε αν τελικά θα σας ενδιαφέρει η μετανάστευση στην Αμερική.

Δείτε αγγελίες εργασίας στην Αμερική (ΗΠΑ)

Η ΧΩΡΑ

H Αμερική (ΗΠΑ) είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο και το αν καταλαμβάνει την 3η ή, 4η θέση στη σχετική λίστα είναι αμφισβητούμενο με διεκδικήτρια και την Κίνα.

Το πολίτευμα της Αμερικής (ΗΠΑ) είναι Ομοσπονδιακή Προεδρική Συνταγματική Δημοκρατία και επίσημη γλώσσα δεν υπάρχει! Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αμερική (ΗΠΑ) λέγεται πως ομιλούνται κυριολεκτικά οι περισσότερες γλώσσες από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη!





Η Αμερική (ΗΠΑ) διοικητικά χωρίζεται σε 50+1 πολιτείες, με τις στενές σχέσεις με την Κόστα Ρίκα να ονομάζουν την κεντροαμερικανική χώρα ως την 52η πολιτεία. Η μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής (ΗΠΑ) είναι η Νέα Υόρκη με περίπου 20 εκ. κατοίκους και ακολουθεί το Λος Άντζελες της δυτικής ακτής με περίπου 13 εκατομμύρια!

Τα δε περίπου 315 εκ. του συνολικού πληθυσμού της Αμερικής (ΗΠΑ) φέρονται αν έχουν ως ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα περί τω 48.000 δολάρια (38 χιλιάδες ευρώ).

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Η καθαρά καπιταλιστική οικονομία της Αμερικής (ΗΠΑ) στηρίζεται ευρύτατα στην εκμετάλλευση ιδίων πόρων και πλουτοπαραγωγικών πηγών, στην υψηλή παραγωγικότητα και την ισχυρή βιομηχανία. Τεράστιο μέγεθος στην αμερικανική οικονομία είναι οι εξαγωγές και οι εισαγωγές, αν και κατά κεφαλήν οι εξαγωγές κινούνται σε χαμηλό επίπεδο, κυρίως λόγω του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εξαγωγών γίνονται από το μεγάλο κεφάλαιο ή τις κρατικές επιχειρήσεις. Παρά ταύτα ο ιδιωτικός τομέας και το μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί το 85% περίπου της πραγματικής οικονομίας.

Οι αγορές της εξόρυξης υδατανθράκων, της παραγωγής ηλεκτρικής και πυρηνικής ενέργειας είναι τεράστιοι και καθιστούν την Αμερική (ΗΠΑ) ως την κορυφαία αγορά του κόσμου (τρίτη σε εξόρυξη πετρελαίου και πρώτη σε εισαγωγή!). Τέλος, αν και η αγροτική παραγωγή καταλαμβάνει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό στο κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα, η Αμερική (ΗΠΑ) είναι η κορυφαία εξαγωγικά χώρα καλαμποκιού και σόγιας.

ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ένας υπάλληλος γραφείου στις Αμερική (ΗΠΑ) μπορεί να κερδίζει ετησίως, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και την ειδίκευσή του, από 22 ως 44 χιλιάδες ευρώ. Οι συμβάσεις εργασίας, πάντως, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, στον ιδιωτικό τομέα που είναι και η τεράστια πλειοψηφία της οικονομίας, είναι ατομικές και όχι συλλογικές, αν και το φαινόμενο της μαύρης εργασίας όσο κι αν πολεμιέται από τις κρατικές υπηρεσίες δεν εκλείπει.

Για να μεταβεί κανείς νόμιμα και να εργαστεί στην Αμερική (ΗΠΑ) πρέπει να έχει ειδική visa Η1Β ή, L1 και φυσικά δεν μπορεί να το κάνει πηγαίνοντας για διακοπές και ξεμένοντας στη χώρα. Για να αποκτήσει κανείς Η1Β visa πρέπει να συμφωνήσει πρώτα με εργοδότη και να του γίνει σχετική πρόσκληση αφού ο εργοδότης εξασφαλίσει την εν λόγω visa. Στην Αμερική, τα επαγγέλματα που υποστηρίζονται από αυτή την οδό είναι γιατροί, χειρουργοί, νοσοκόμες, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας, ΙΤ ειδικοί υψηλών τεχνολογιών, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομικοί αναλυτές, δικηγόροι, καθηγητές  πανεπιστημίου και δάσκαλοι κ.ά. Όσοι έχουν σκοπό, βέβαια, να δουλέψουν σε αυτούς τους τομείς είναι απαραίτητο να διαθέτουν Bachelor και μια σειρά διατυπώσεων που μπορεί κανείς να μάθει από τα σχετικά portal της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης.

Όσο για την L1 visa και άδεια εργασίας, αυτή αφορά στο δικαίωμα να μεταφέρει προσωπικό μία εταιρεία από οποιαδήποτε γραφεία της ή, υπηρεσίες της ανά τον κόσμο, και βγαίνει από την ενδιαφερόμενη επιχείρηση και μόνο και αφορά εξειδικευμένο προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων ή, ερευνητές υψηλής βαθμίδας.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για την Αμερική επισκευθείτε τα παρακάτω links:

CIA World Factbook USA

USA @ Wikipedia

Δείτε επίσης:

Θέσεις εργασίας στην Αμερική

Aγγελίες εργασίας στην Αμερική (ΗΠΑ)


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: