Δουλειά από το σπίτι – Ιδέες για να ξεκινήσετε

Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να σας αποφέρουν κέρδη δουλεύοντας αποκλειστικά και μόνο από το σπίτι. Από την μέχρι τώρα προσωπική μας εμπειρία, δουλεύοντας τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο από το σπίτι, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι η δουλειά από το σπίτι είναι κάτι το εφικτό και επικερδές.

Παρ’ όλα αυτά ίσως είναι λίγο δύσκολο να σκεφτείτε με τι να ασχοληθείτε, γι αυτό και εμείς στο άρθρο αυτό σας προτείνουμε πέντε ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν:

1. Κειμενογράφος (Copywriter)
Αν τα πάτε καλά με τις λέξεις, τότε το να γράφετε μικρά κείμενα μπορεί να είναι ακριβώς η κατάλληλη δουλειά για εσάς. Οι copywriters είναι άνθρωποι με ταλέντο με τη γλώσσα και τις λέξεις και προσλαμβάνονται για να γράφουν κείμενα για άτομα ή επιχειρήσεις δημιουργώντας τα κείμενα ή τις φράσεις που βλέπετε σε μέρη όπως ιστοσελίδες, διαφημιστικά φυλλάδια, δελτία τύπου, τηλεοπτικές διαφημίσεις, προτάσεις βιβλίων, άρθρα εφημερίδων, δημοσιεύσεις σε blog και άλλα. Το γράψιμο κειμένων είναι μια δουλειά που μπορεί να γίνει από το σπίτι, το γκαράζ, την παραλία ακόμα και από το μέρος που κάνετε διακοπές . Το ξεκίνημα για κάτι τέτοιο είναι απλό, και τα μόνα πράγματα που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής ή στην χειρότερη περίπτωση ένα σημειωματάριο και μολύβι.

Εάν το γράψιμο σας είναι συναρπαστικό, δημιουργικό, ευφυές και μπορεί να πείσει, πάρτε μολύβι και στυλό και αφήστε τις λέξεις να δουλέψουν για σας!





2. Γραμματέας εξ’ αποστάσεως (Virtual Assistant)
Είστε τύπος που κάνει πολλά πράγματα μαζί; Αν ναι, τότε μπορεί να είστε ένας εκκολαπτόμενος γραμματέας εξ’ αποστάσεως (Virual Assistant). Ο γραμματέας από απόσταση δουλεύει για μεγάλες ή μικρές επιχειρήσεις ή για ατομικούς επιχειρηματίες παρέχοντας διοικητική, τεχνική και κοινωνική υποστήριξη.

Μερικές κοινές εργασίες της δουλειάς αυτής περιλαμβάνουν την πλήρη εξυπηρέτηση πελατών, την έρευνα στο Διαδίκτυο, την καταχώρηση δεδομένων, την συντήρηση ιστοσελίδων, την διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλα πολλά. Μπορείτε να κάνετε πληθώρα υπηρεσιών ανάλογα με το υπόβαθρο, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες και την εμπειρία σας.

Όπως και το copywriting έτσι και η δουλειά του γραμματέα από απόσταση μπορεί να γίνει από κάθε μέρος που υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και υπολογιστής διαθέσιμος.
Εάν σας αρέσει να βοηθάτε τους άλλους να τελειώνουν τις δουλειές του και να πληρώνεστε για να το κάνετε, σκεφτείτε σοβαρά να γίνεται ένας γραμματέας από απόσταση.

3. Σχεδιαστής γραφικών (Graphic Designer)
Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Και μερικές φορές, μέχρι και χίλια ευρώ, αν είστε γραφίστας!
Ένας γραφίστας αποτυπώνει ιδέες με οπτικό τρόπο, όπως για παράδειγμα με εικόνες, λογότυπα, χάρτες και γραφήματα. Ο γραφίστας χρησιμοποιεί γραμματοσειρές, χρώματα και εικόνες για να δημιουργήσει μια αξέχαστη οπτική ταυτότητα για κάποιο προϊόν, υπηρεσία ή άτομο. Σκεφτείτε πχ την Nike, το Google ή την Coca Cola.

Όπως οι κειμενογράφοι (copywriters), οι γραφίστες μπορεί να δουλεύουν για μεμονωμένα άτομα ή και για μεγάλες εταιρείες δημιουργώντας εντυπωσιακά διαφημιστικά φυλλάδια, ιστοσελίδες, συσκευασίες, επαγγελματικές κάρτες, διαφημίσεις και λοιπά.

Οι γραφίστες μπορούν να εργαστούν από το σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο έναν υπολογιστή και ένα κατάλληλο πρόγραμμα, αλλά οι πραγματικά πετυχημένοι γραφίστες έχουν κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση και χρησιμοποιούν εξεζητημένο λογισμικό, όπως το Photoshop ή το Illustrator.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε τους επιχειρηματίες και τις εταιρείες να προωθήσουν τα προϊόντα τους με τη δημιουργία καταπληκτικών γραφικών, τότε μια καριέρα ως γραφίστας είναι το μέλλον σας.

4. Λογιστής
Σε κάθε εταιρεία χρειάζεται κάποιος να κάνει την βαρετή δουλειά του να μετράει νούμερα. Εάν έχετε μια έφεση στην τήρηση αρχείων εσόδων – εξόδων και σε όλα τα λοιπά οικονομικά στοιχεία, μπορείτε να δουλέψετε ως λογιστής.

Οι λογιστές βοηθούν μια εταιρεία στην διαχείριση των ταμειακών ροών, παρακολουθούν τα κέρδη και τις ζημιές τις και να κάνουν το πλάνο των δαπανών της με βάση τις τρέχουσες και τις παλαιότερες οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας. Οι λογιστές μπορούν να τηρούν το αρχείο απλά γράφοντας τα έσοδα και τα έξοδα σε ένα λογιστικό βιβλίο ή χρησιμοποιώντας ένα υπολογιστικό φύλλο, όπως το Excel, ή με τη χρήση πιο εξελιγμένου λογισμικού.

Εάν τα “έχετε 400” με τα νούμερα τότε η απασχόληση ως λογιστής ίσως είναι κατάλληλη για εσάς!

5. Ιδιοκτήτης διαδικτυακού καταστήματος (e-shop)
Αν σας άρεσε να παίζετε μονόπολυ και να αγοράζετε και να πουλάτε πράγματα, τότε σκεφτείτε σοβαρά να ανοίξετε το δικό σας διαδικτυακό κατάστημα (e-shop).

Το διαδικτυακό κατάστημα σας δίνει την ευκαιρία να πουλάτε σχεδόν ό,τι θέλετε χωρίς τις δαπάνες και τα γενικά έξοδα ενός πραγματικού καταστήματος. Το καλύτερο είναι ότι χρειάζονται μόνο κάποια συγκεκριμένα βήματα για να στήσετε και να λειτουργήσετε το κατάστημά σας:
Επιλέξτε το είδος των προϊόντων που θα πουλάτε και βρείτε πώς θα τα αγοράσετε χονδρική.
Διαλέξτε το όνομα της επιχείρησης και κάν’ τε τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.
Δημιουργείστε έναν λογαριασμό στο Paypal έτσι ώστε να μπορείτε να δέχεστε πληρωμές από τους πελάτες σας.
Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα ή ανοίξτε ένα κατάστημα σε site όπως το e-bay ή το amazon
Καθιερώστε την πολιτική του καταστήματός σας
Διαφημίστε το κατάστημά σας σε δωρεάν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, και υποβάλετε την ιστοσελίδα σας σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing.

Αν οι αγοραπωλησίες είναι το φόρτε σας, τότε το διαδικτυακό κατάστημα είναι ό,τι πρέπει για εσάς!

Ελπίζουμε ότι αυτές οι πέντε επιχειρηματικές ιδέες θα σας βοηθήσουν πραγματοποιήσετε τον στόχο σας και να φτιάξετε μια επιχείρηση που να λειτουργεί εξ ολοκλήρου από το σπίτι! Κλείνοντας, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά και στις ακόλουθες σελίδες μέσω των οποίων μπορείτε να εργαστείτε ως freelancer: Elance, oDesk


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: