ΔΕΗ Θέσεις Εργασίας

Η ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού) είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με περίπου 7,4 εκατομμύρια πελάτες. Η ΔΕΗ έχει εκτεταμένη υποδομή σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη, παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ενώ κατέχει περίπου το 68% της εγκατεστημένης ισχύος των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα. Η ΔΕΗ δραστηριοποιείται και στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την θυγατρική εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ. Η ΔΕΗ ΑΕ έχει εισαχθεί από το 2001 τόσο στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών όσο και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η ιστορία της ΔΕΗ ξεκινάει το 1950. Τα χρόνια εκείνα η ηλεκτροδότηση της Ελλάδος γινόταν με έναν περίπλοκο και οικονομικά ασύμφορο τρόπο. Υπήρχαν περίπου 400 διαφορετικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, από τις οποίες άλλες άνηκαν σε ιδιώτες, άλλες σε ξένες πολυεθνικές και άλλες στους δήμους ή σε τοπικές αρχές. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ήταν το πετρέλαιο και ο γαιάνθρακας που εισάγονταν από το εξωτερικό. Για τους παραπάνω λόγους, το ρεύμα ήταν πάρα πολύ ακριβό και θεωρούνταν προνόμιο.





Για τους παραπάνω λόγους δημιουργήθηκε ένας ενιαίος, δημόσιος φορέας, δηλαδή η ΔΕΗ. Ο φορέας αυτός εξαγόρασε τις υπόλοιπες εταιρείες, ενοποίησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άρχισε να χρησιμοποιεί τις εγχώριες πρώτες ύλες. Μέχρι το 1956 είχαν εξαγοραστεί όλες οι υπόλοιπες εταιρείες, εντάσσοντας το προσωπικό τους στο ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΗ. Όπως ξέρουμε, η ΔΕΗ υλοποίησε την ανάπτυξη του ηλεκτρικού δικτύου σε όλη την επικράτεια, πετυχαίνοντας την ενεργειακή αυτονομία της χώρας. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η ΔΕΗ είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και μάλιστα ο αριθμός του μισθοδοτούμενου τακτικού προσωπικού της ανερχόταν 19.998 άτομα το 2012. Η εταιρεία, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, λαμβάνει μέριμνα για το προσωπικό της με την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων προστασίας και την εφαρμογή διαφόρων κανόνων ασφαλείας. Επιπρόσθετα, η ΔΕΗ έχει και παροχές όπως η χορήγηση ειδικής άδειας σε εργαζόμενους με μονογονεϊκή οικογένεια και η λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων και βρεφονηπιακών σταθμών για τα παιδιά των εργαζόμενων. Περισσότερα για τις παροχές αυτές μπορείτε να δείτε εδώ.

δεη-θεσεις-εργασιας
Αν επιθυμείτε να εργαστείτε στη ΔΕΗ, θα πρέπει να μπείτε σε αυτήν την ιστοσελίδα, όπου θα βρείτε πληροφορίες για θέσεις εργασίας, αποτελέσματα διαγωνισμών και άλλα. Όσοι είναι φοιτητές και θέλουν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην ΔΕΗ μπορούν να το κάνουν, λαμβάνοντας πληροφορίες από την ακόλουθη ιστοσελίδα.

Καλή σας επιτυχία!


Πηγή: e-biografiko.gr



Θέσεις Εργασίας σε άλλες εταιρείες:

Σκλαβενίτης ΑΒ Βασιλόπουλος Carrefour Μαρινόπουλος Μασούτης
ΟΤΕ Lidl COSCO ΕΛΤΑ
Jumbo My Market Vodafone Cosmote
Hondos Center Γαλαξίας Praktiker Αρβανιτίδης
Costa Navarino Τέρνα ΑΚΤΩΡ ΔΕΗ
WIND IKEA Inditex Προμηθευτική
Πλαίσιο Zara Olympic Air Κωτσόβολος
Everest ΦΑΜΑΡ Eurobank Παπαστράτος
Goody’s Κορρές Coca Cola 3Ε INTERSPORT
ΙΑΣΩ Βιοιατρική Ταχυδρ. Ταμιευτήριο Flocafe
ΑΣΔΑ Euromedica ΔΕΛΤΑ Cyta Ελλάδος
J&P αβαξ Τράπεζα Πειραιώς Διεθνής Αθλητική (Admiral) Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Leonidas Γερμανός ΦΑΓΕ Ελαΐς
Εθνική Τράπεζα Alpha Bank HSBC Bank Πανελλήνια Τράπεζα
Attica Bank Mikel Leroy Merlin Παγκρήτια Τράπεζα
Shell Revoil ΕΤΕΚΑ BP
Aegean Oil JetOil Παπαδοπούλου Ελιν
ΕΚΟ Motor Oil Ελληνικά Πετρέλαια Avin
Oteplus Abbott Adelco AdiPharm
Amvis Astellas Teleperformance Amgen
Max Perry G4S Apivita Φούρνοι Βενέτης
McDonald’s BAZZ-R Dominos Κωνσταντινίδης Ζαχαροπλαστεία
Village Cinemas Γρηγόρης Xtreme Stores Καρέλιας
TGI Fridays Coffee Island Sephora b...eat
Hertz Yava Makro Simply Burgers
Pizza Fan ΟΠΑΠ Creta Farms Pepsico – Ήβη
Νίκας Υφαντής Avis Τσιμέντα Τιτάν
ΑΓΕΤ Ηρακλής Ok! Markets Lovie Cosmetics Καραμολέγκος
ΒΙ.Κ.Η. Coffee Lab Colgate Bic
Unilever Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Novartis Barilla
Απολλώνιον Dell Κρητικός Λουξ
Όμιλος Σαράντη Cosmos Aluminium Ορφεύς Βεϊνόγλου Nobacco
H&M Adecco Kleemann Green
ΟΛΘ Χατζόπουλος Α.Ε. Brinks Otis
Celestino OnePharma

Σχετικά Άρθρα: