Αναπτύσσοντας μια καριέρα στον τουρισμό

Η τουριστική (ή αλλιώς ταξιδιωτική) βιομηχανία περιλαμβάνει διάφορα είδη θέσεων εργασίας από απλές υπηρεσιακές δουλειές μέχρι διευθυντικές θέσεις. Υπάρχουν επίσης διαφορετικοί τομείς με τους οποίους μπορείτε να ασχοληθείτε, όπως για παράδειγμα τα ταξίδια, οι κρατήσεις εισιτηρίων ή ο σχεδιασμός δραστηριοτήτων για τους ταξιδιώτες.

Παρά το γεγονός ότι τα τυπικά καθήκοντα των θέσεων αυτών ποικίλλουν, συνήθως πάντα απαιτούνται η καλή εξυπηρέτηση των πελατών οι δεξιότητες επικοινωνίας και η ικανότητα να λειτουργείτε καλά με άλλους. Αν έχετε τα σωστά προσόντα για μια θέση εργασίας που σχετίζεται με τον τουρισμό μπορείτε να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε μια καριέρα στον τομέα αυτό.





Ψάξτε για θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον τουρισμό

Το διαδίκτυο μπορεί να σας προσφέρει πολλές πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές θέσεις εργασίας στον τομέα του τουρισμού. Ψάξτε σε ιστοσελίδες σχετικές με την τουριστική βιομηχανία ή σε ιστοσελίδες που αναφέρονται λεπτομερώς σε αγγελίες απασχόλησης στον τουρισμό.

Συζητήστε με την οικογένεια, τους φίλους σας και τους γνωστούς σας για θέσεις εργασίας στην τουριστική βιομηχανία. Συζητήστε με κάποιον σύμβουλο σε κάποιο σχολείο (αν υπάρχει!) ή κάποιον επαγγελματία επαγγελματικού προσανατολισμού.

Μάθετε τα απαραίτητα προσόντα για τις θέσεις εργασίας ή τα πεδία που σας ενδιαφέρουν

Εάν αρχίζετε τώρα την καριέρα σας στη βιομηχανία, θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξετε για μια απλή δουλειά που έχει λιγότερες απαιτήσεις.

Ψάξτε για πληροφορίες από μια τοπική βιβλιοθήκη, άτομα του χώρου ή από οπουδήποτε αλλού για να βρείτε γενικές απαιτήσεις για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Συμπληρώστε τα προσόντα σας με επιπλέον εκπαίδευση ή κατάρτιση

Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρετε ένα πτυχίο ή έναν τίτλο που να σχετίζεται με τον τουρισμό από κάποιο αντίστοιχο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό από μια επαγγελματική σχολή.

Βασιστείτε στην προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σας για να μεταπηδήσετε σε μια ίδια ή παρεμφερή θέση στην ταξιδιωτική/τουριστική βιομηχανία. Ένας/μία ρεσεψιονίστ, για παράδειγμα, μπορεί να έχει πολλά μονοπάτια στην σταδιοδρομία του, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού.

Δουλέψτε εθελοντικά ή γίνετε ασκούμενος σε έναν οργανισμό που σχετίζεται με τα ταξίδια και τον τουρισμό. Τέτοιοι οργανισμοί περιλαμβάνουν το τοπικό εμπορικό επιμελητήριο ή έναν πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή σας.

Γίνετε μέλος σε μία ή περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις για τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία

Αυτό μπορεί να είναι ένας τρόπος να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να αποκτήσετε επαφές που μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε μια θέση εργασίας ή να προωθήσουν την καριέρα σας τουρισμό.

Ότι και να κάνετε όμως, θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας το παρακάτω, για να μην απογοητευτείτε:

Η εργασία στον τομέα του τουρισμού μπορεί να είναι εποχιακή, να απαιτούνται πολλές ώρες δουλειάς ή να έχετε ασυνήθιστο πρόγραμμα.

Επίσης, ίσως να αισθάνεστε απομονωμένοι αν εργάζεστε με άτομα που συνεχώς έρχονται και φεύγουν, όπως πχ οι ταξιδιώτες.


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: