Οδηγίες για την αναζήτηση εργασίας μέσω social media

Τα Social Media μπορούν να σας κάνουν να χάσετε πολύ χρόνο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό. Χωρίς στρατηγική, ο κίνδυνος να περάσετε ώρες επί ωρών χωρίς να έχετε κανένα αποτέλεσμα είναι μεγάλος.

Ως απάντηση στην ανάγκη εξοικονόμησης χρόνου, δημιουργήθηκαν υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να “ανεβάζετε” μια δημοσίευση την ημέρα και αυτή να φαίνεται σε όλα τα κοινωνικά σας προφίλ. Παρόλο που μοιάζει με καλή ιδέα, δεν είναι.

Κάθε κοινότητα στα social media έχει διαφορετικό επίπεδο οικειότητας. Όμως, αν έχετε συγκεκριμένη στρατηγική που θα χρησιμοποιήσετε τα social media ώστε να βρείτε δουλειά, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα χρόνου.





Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε τι θεωρείται αποδεκτό να “ποστάρετε” και τι όχι για τα τρία πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα:

Για το LinkedIn:

– Το σημαντικότερο είναι ότι στο LinkedIn δημοσιεύονται αγγελίες εργασίας.

– Αν και το LinkedIn σας επιτρέπει να δημοσιεύσετε ενημερώσεις του τι κάνετε, δεν είναι σαν το Twitter, οπότε μην δημοσιεύετε περισσότερο από 1 φορά την ημέρα

– Δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να έχετε προσωπικά στοιχεία. Καλύτερα να έχετε τα επαγγελματικά σας.

– Να δημοσιεύσετε χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά που αφορούν το επάγγελμά σας

Για το Twitter:

– Εδώ θα πρέπει να είστε ανεπίσημοι, στο 80% του χρόνου

– Όσο περισσότερο ανεβάζετε “tweet” τόσο περισσότερους ακόλουθους θα έχετε και τόσο πιο καλά θα δικτυώνεστε

– Μην προσπαθήσετε να πουλήσετε τίποτα στο twitter και επίσης μην “ποστάρετε” περισσότερο από 5 με 10% του χρόνου σχετικά με την αναζήτηση εργασίας που κάνετε

– Αλληλεπιδράστε με τους άλλους ανθρώπους στέλνοντας μηνύματα και ευχαριστώντας τους αν αναδημοσιεύουν τις δημοσιεύσεις σας

Για το Facebook:

Το CareerBuilder.com, δήλωσε ότι το 34% των εργοδοτών απέρριψαν κάποιον με βάση αυτά που βρήκαν στο facebook, οπότε να είστε προσεκτικοί!

– Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Facebook για αναζήτηση εργασίας, τότε κλειδώστε το

– Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Facebook για αναζήτηση εργασίας, αποφασίστε αν θα επιτρέπετε σε ξένους να βλέπουν το προφίλ σας και διατηρήστε το “καθαρό”

– Διαγράψτε άσεμνες φωτογραφίες, παιχνίδια ή εφαρμογές καθώς και μηνύματα από φίλους που σας χαλάνε την εικόνα

– Αν θέλετε να κρατήσετε το Facebook για τους φίλους σας, αλλά θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και για αναζήτηση εργασίας, τότε μπορείτε να φτιάξετε την δική σας Fan Page

Σε κάθε περίπτωση να είστε προσεκτικοί και να μην δίνετε δικαιώματα λέγοντας πχ ότι είστε άρρωστοι για να μην πάτε στην δουλειά και μετά να ανεβάζετε φωτογραφίες στους προσωπικούς σας λογαριασμούς. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές!

Να θυμάστε ότι η ποιότητα της αλληλεπίδρασης στα κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ πιο σημαντική από το να δημοσιεύετε σε 40 προφίλ ταυτόχρονα. Οπότε ακολουθήστε τους κανόνες που σας προτείνουμε παραπάνω και δεν θα έχετε ούτε πρόβλημα χρόνου, ούτε και πρόβλημα με τους εργοδότες σας!


Πηγή: e-biografiko.gr



Σχετικά Άρθρα: